CAW (heel Vlaanderen)

U bent hier

17 oktober: Werelddag van Verzet tegen Armoede

17.10

17 oktober: Werelddag van Verzet tegen Armoede

Wist je dat 1 op 8 van de mensen met een laag inkomen gezondheidszorg uitstelt omdat ze met moeite de eindjes aan elkaar knopen? Daarom focust de organisatie Netwerk Tegen Armoede op een haalbare gezondheidszorg voor wie kampt met financiële problemen. Want dringende medische hulp of een doktersbezoek verdraagt geen uitstel. Vandaag op 17 oktober 2017 vinden er wereldwijd initiatieven plaats voor de Werelddag van Verzet tegen Armoede. 

Gezondheid verdraagt geen uitstel

Een sterke ziekteverzekering. Een derdebetalersregeling waarbij je niks zelf moet voorschieten bij de tandarts. Geen stop voor de wijkgezondheidscentra. Verbeteringen op het terrein van o.a. dringende medische hulp en een toegankelijke eerstelijnszorg verlagen die drempel naar de wachtkamer van een huisarts of tandspecialist. Lees meer plannen in het manifest 'Gezondheid verdraagt geen uitstel'

Zo verloopt een doktersbezoek voor wie krap bij kas zit

Naast deze eisen leer je ook meer over de ervaringen en budgetweetjes van armere mensen die het beste maken van onze dure gezondheidszorg. Want soms vereist toegang tot gezondheidszorg nog veel lef én kennis over wat je waar kan aanvragen. Bovendien zijn er op 17 oktober heel wat lokale acties tegen armoede. 

Vurige strijd tegen armoede

En ook CAW strijdt mee voor toegankelijke zorg voor mensen met wat minder budget. Zo kan je in alle CAW's terecht voor budgetbegeleiding - mét aandacht voor andere mogelijke uitdagingen in je leven zoals je relatie, omgeving of huisvesting. Bovendien baat CAW al decennialang daklozencentra uit en ontwikkelen we mee hedendaagse vormen van woonbegeleiding en Housing First. Ten slotte gaat CAW De Kempen mee op fakkeltocht om 19 u. Er zijn 4 fakkeltochten tegen armoede in Herentals, Geel, Mol en Turnhout.