CAW (heel Vlaanderen)

U bent hier

Crisis? Bel 078/150 300

Je wordt dan doorverbonden met het onthaal van een CAW.

Buiten de openingsuren kan je steeds contact opnemen met Tele-Onthaal op het nummer 106. Dit nummer is 24/24 en 7 dagen op 7 bereikbaar.

Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie op het nummer 101. Heb je dringend medische hulp nodig, bel dan onmiddellijk het alarmnummer 112

Zit je in een situatie van misbruik, geweld of kindermishandeling, of ken je iemand die in zo’n situatie zit? Bel het gratis telefoonnummer 1712 voor informatie en advies.

Een crisis kan erg ingrijpend zijn. Het is belangrijk dat je er niet mee blijft zitten en dat je erover praat. Het CAW kan samen met jou je situatie bekijken en je helpen om uit deze crisis te geraken.

Wat we kunnen doen

Als het erop lijkt dat de problemen uit de hand lopen, bekijken we samen met jou welke actie er nodig is. Veiligheid is onze allereerste zorg.
In een crisissituatie kan je nood hebben aan verschillende zaken. Een tijdelijke rustperiode. Een opvangplaats. Een snel advies. Gesprekken om te zoeken wat je wil veranderen. Een doorverwijzing naar meer aangepaste hulp,...Bij het zoeken naar (opvang)mogelijkheden zullen we steeds samen met jou kiezen voor de minst ingrijpende oplossing.
In elke regio werken de CAW’s samen met heel wat andere organisaties om oplossingen aan te kunnen bieden in een crisissituatie.

Nood aan crisisopvang?

Neem dan contact op met een onthaal in je buurt.

Er is een crisisopvangcentrum in Antwerpen, Turnhout, Mechelen, Leuven, Halle, Gent en Brugge.

Crisisopvang biedt een tijdelijk onderkomen wanneer je door omstandigheden niet langer thuis kan wonen of wanneer je door een noodsituatie geen onderdak meer hebt. De opvangcentra bieden een veilige en beschermende omgeving.
Je betaalt voor je verblijf een vaste dagprijs. Er is een maximumdagprijs vastgelegd. Als je niet over voldoende inkomen beschikt zal het OCMW deze verblijfkosten voor je betalen.
Er is helaas niet altijd plaats in de crisisopvangcentra. Wanneer je contact opneemt, kunnen we jou ook informeren over andere organisaties met crisisbedden of andere alternatieven.

Crisismeldpunt -18 voor hulpverleners

Professionele medewerkers kunnen terecht op het crisismeldpunt -18 om een crisis te melden. Per regio is er een centraal meldpunt.

De medewerker van het crisisteam bekijkt samen met jou de situatie en geeft advies. Er wordt gekeken welke hulp het meest gepast is voor die situatie.

 

Meer info hierover vind je op de websites van Jongerenwelzijn en Integrale Jeugdhulp.

 

Contactgegevens crisismeldpunten

RegioTelefoon
Regio Antwerpen 03 609 57 57
Regio Limburg 089 70 03 70
Regio Oost-Vlaanderen 09 265 04 90
Regio Vlaams-Brabant 078 05 00 38
Regio Brussel 02 209 16 36
Regio West-Vlaanderen 050 33 77 40