CAW (heel Vlaanderen)

U bent hier

Wat kan slachtofferhulp doen?

Mensen hoeven dit niet alleen te verwerken. Hulp zoeken betekent niet “dat je niet goed bezig bent” of dat je “het niet normaal verwerkt”. Alle slachtoffers, nabestaanden en getuigen kunnen terecht bij het CAW voor slachtofferhulp. De hulp is gratis. Zowel volwassenen als kinderen en jongeren kunnen er terecht. Wat je er vertelt is vertrouwelijk.

Wat kan slachtofferhulp voor jou betekenen?

  • Je krijgt emotionele ondersteuning en begeleiding bij de verwerking van de gebeurtenis. De hulpverleners zijn hiervoor opgeleid en kunnen jou professioneel ondersteunen.
  • Je krijgt administratieve en praktische ondersteuning. Eventueel gaat een hulpverlener met jou naar de politie, de rechtbank, de dokter,....
  • Je krijgt juridische informatie en advies. Je krijgt informatie over je rechten als slachtoffer en over mogelijke procedures. Hulpverleners zullen je daar ook concreet mee verder helpen.

Je kan contact opnemen met het CAW via 078 150 300, of via www.caw.be. Volwassenen kunnen elke werkdag van 13u-17u chatten op www.caw.be/chat, jongeren kunnen elke werkdag van 13u-19u chatten op www.jac.be/chat. Momenteel zetten de CAW’s tijdens de openingsuren extra mensen in om te chatten, omwille van de gebeurtenissen. Iedereen kan ook 24/24 terecht bij Tele-Onthaal op het telefoonnummer 106 voor een luisterend oor. Chatten kan ook via www.tele-onthaal.be. Kinderen en jongeren die met vragen zitten, kunnen 24/24 terecht bij Awel op het nummer 102 of kunnen chatten via www.awel.be/chat. Wanneer Tele-Onthaal of Awel merkt dat er concrete hulp nodig is, zullen ze doorverwijzen naar het CAW.