Gesprek en doegroep voor kinderen en jongeren na verlies

Een familielid verliezen is ook voor kinderen en jongeren een zeer schokkende gebeurtenis. Zij worden net als wij, volwassenen, met intense gevoelens geconfronteerd. Het delen van deze gevoelens en ervaringen met lotgenoten, kan ook voor hen erg belangrijk zijn.

Deze hulpverlening is enkel beschikbaar in de regio Limburg.

Voor wie?

De open praat- en doegroep is er voor kinderen en jongeren tussen 6 en 16 jaar, die iemand in het gezin of familie verloren hebben op een plotse manier. (zelfdoding, een ongeval,…)

Waarom een doe- en praatgroep?

In groep leren ze hun gevoelens te (h)erkennen en te uiten. Dankzij het (h)erkennen van gevoelens bij leeftijdsgenoten worden de kinderen gerustgesteld en wordt de rouwverwerking bevorderd. Want samen met lotgenoten voel je dat je niet alleen bent met je verhaal.

Een open gespreksgroep?

Een open groep wil zeggen dat je vrij bent wanneer je wil deelnemen. Je bent dus niet verplicht om alle data’s aanwezig te zijn.

Kostprijs?

De deelname aan deze doe- en praatgroep is volledig gratis. De deelnemers krijgen eveneens een tussendoortje en een drankje.

Contacten met ouder

Tijdens het verloop van de doe- en praatgroep is er regelmatig contact met u, als (groot/pleeg)ouder i.v.m. informatie over de samenstelling en het verloop van de groep. Na afloop van de groep wordt de deelname met u en uw (klein/pleeg)kind besproken

Ben je geïnteresseerd?

U kan ons telefonisch of via e-mail contacteren. We maken dan een afspraak met u en uw kind voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de voorwaarden voor deelname aan de groep, wederzijdse verwachtingen en uw vragen.

Waar en wanneer?

De groep komt samen in Hasselt – Rozenstraat 28, telkens de tweede woensdagnamiddag van de maand (uitgezonderd de zomervakantie) van 13u30 tot 16u:

  • 14/03/2018
  • 11/04/2018
  • 09/05/2018
  • 06/06/2018
  • 12/09/2018
  • 10/10/2018
  • 14/11/2018
  • 12/12/2018

Contact

Voor meer inlichtingen kan u terecht bij Jaklien Eyckerman, Goele Vanhove, Aline Bollen.

Tel. 011 23 23 40 of slachtofferhulp@cawlimburg.be