Mannenopvang in Antwerpen

CAW Antwerpen biedt in verschillende huizen een tijdelijk verblijf met individuele begeleiding voor mannen: De Linde, De Plataan, Sint-Andries, en Tijdelijk Wonen Zuid-Oost. In de Biekorf en de Victor kunnen dak-en thuislozen terecht voor nachtopvang.

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Antwerpen.

Wat doen we?

Indien er plaats is, kan je na een opnamegesprek in het opvanghuis verblijven. We hebben verschillende centra waar je tijdelijk kan verblijven. Je hebt een individuele kamer. In huis is er wasgelegenheid, sanitair en maaltijden. Je leeft in deze huizen in groep, waardoor je ook de kans hebt om van elkaar te leren. Ontmoeting en ontspanning gebeuren op een informele manier.

In de individuele, integrale begeleiding werken we met jou zowel aan praktische problemen als aan niet-materiële problemen: administratie, vinden van huisvesting, financiën, tewerkstelling, gezondheid en opbouwen van een netwerk kan aan bod komen.

Hoe werken we?

Je betaalt een dagprijs voor het verblijf. De hulpverlening is gratis. Indien je onvoldoende middelen hebt, betaalt het OCMW de dagprijs. Alle hulp is vrijwillig.
We werken stap voor stap en jij bepaalt het tempo. Samen bepalen we wat jij belangrijk vindt dat er verandert.