Vrienden helpen vrienden

Vrienden weten dat ze bij je terecht kunnen, ook al loop je daar niet mee te koop. Je bent begaan met hen en springt graag bij waar nodig. Het zit vaak in kleine dingen: een goed gesprek, samen leuke dingen doen.

Herken je dit? Dan is de opleiding ‘jeugdadviseurs’ iets voor jou.

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Oost-Brabant.

Wat is een jeugdadviseur?

Als jeugdadviseur ben je een jongere onder de jongeren(tussen 15 en 25 jaar). Je staat open voor anderen, luistert en probeert te helpen. Als jeugdadviseur kan je veel betekenen voor vrienden. Logisch, want over sommige dingen praat je nu eenmaal makkelijker met leeftijdsgenoten dan met volwassenen.

Wat doet een jeugdadviseur?

Je informeert andere jongeren over vriendschap, relaties, welke rechten ze hebben,… Je luisterten steunt hen. Wanneer je zelf niet kan helpen, ken je wél de weg naar de professionele hulpverlening.
Als jeugdadviseur hoef je dus geen alwetende professor te zijn of een vat vol oplossingen. Je gaat samen met vrienden op zoek naar oplossingen of antwoorden.

Een opleiding om je vrienden nog beter te helpen?

De jeugdadviseurs komen één keer per week samen. In januari of februari gaan ze van zaterdag op zondag op een weekend vol activiteiten, feestjes en verrassingen.

Jeugdadviseur worden is een kans om nieuwe vrienden te maken en samen leuke dingen te doen. En het is allemaal helemaal gratis.

  • Tijdens de opleiding leer je de andere jeugdadviseurs kennen en het aanbod van het JAC.
    Je krijgt informatie, je wisselt ervaringen uit en praat over allerlei jongerenthema’s zoals relaties en seksualiteit, druggebruik, jongerenrechten, …
  • Je krijgt tips over het steunen van je leeftijdsgenoten en oefent die met allerlei leuke activiteiten zoals toneeltjes, spelletjes, gesprekken, quizzen en discussies.
  • Je leert heel wat over communiceren en hoe je vrienden kan verder helpen zonder er zelf aan onderdoor te gaan.
  • Je komt te weten waar je terecht kan als vrienden meer hulp nodig hebben.
  • Plezier maken staat uiteraard ook bovenaan onze “to do list”!

Heb je vragen?

Charlotte of Lien kennen het antwoord! Zij kunnen je vertellen wanneer ze opnieuw een opleiding organiseren of wanneer de eerstvolgende bijeenkomst van jeugdadviseurs is gepland.

Bel 0483 69 27 81 (Charlotte) of 0472 28 97 03 (Lien) of mail naar jeugdadviseurs@cawoostbrabant.be.