Studiedag 26-02-21 Let's talk about sex

Na een eerste succesvolle date vorig jaar bloeide er een mooie relatie tussen JAC Halle-Vilvoorde en Sensoa. Zo mooi zelfs dat we dit jaar ook JEF & De Aanstokerij konden versieren. We nodigen jullie dan ook met veel plezier uit voor de 2e editie van Let's talk about Sex!

We krijgen vaak vragen van leerkrachten, opvoeders, begeleiders,... over hoe we relaties & seksualiteit bespreekbaar kunnen maken met jongeren. Vooral in diverse klasgroepen is dit vaak een uitdaging. Tijdens deze studiedag geven we tips & tricks. Hoe pak je dit aan als leerkracht of begeleider? Welke materialen bestaan er allemaal? Er is uiteraard ook voldoende tijd voor vragen.

Deze studiedag kwam tot stand ism Sensoa, De Aanstokerij, JEF en Stad Halle.

OMWILLE VAN DE VERLENGING VAN DE CORONAMAATREGELEN ZAL DEZE STUDIEDAG ONLINE DOORGAAN!

Lesgeven aan jongeren in diverse (klas)groepen

Programma

10u – 12u   Aandacht voor diversiteit in je vorming (Sensoa)

Hoe begin je een vorming over relaties en seksualiteit en hoe rond je het respectvol af? Wat als je het referentiekader van de leerling niet kent? Wat kan je vragen en wat kan helpen om de jongeren hierover te laten praten? Welk materiaal is cultuursensitief? In een multiculturele klas komen heel wat jongeren samen met een zeer diverse achtergrond. Hun kennis over relaties en seksualiteit is niet altijd even uitgebreid en ze hebben soms een ander referentiekader. Om tegemoet te komen aan de noden van deze jongeren, bieden wij je in deze sessie cultuursensitieve tips en tools aan.

13u – 15u    Keuzeworkshop

Spelmethodieken (De Aanstokerij) VOLZET!!!

Kom te weten op welke manier De Aanstokerij spel als vormingsmethode inzet om een groep te prikkelen, te motiveren en aan het denken te zetten over een thema als seksualiteit en relaties. Op een ervaringsgerichte en interactieve manier gaan we aan de slag met de voorwaarden om spel op een geslaagde manier in te zetten bij je groep. Proef van verschillende soorten spel en ontdek hoe je met spel het beste in jezelf en de groep naar boven haalt.

Film in de Klas (JEF)
Ontdek hoe je met het medium film seksualiteit en relaties bespreekbaar maakt in de klas. We gidsen je naar interessante kanalen en stellen enkele films voor aan de hand van korte fragmenten. Via actieve werkvormen ontdek je op welke manier je deze beelden kan analyseren, bespreken en gebruiken in de klas.

Voor wie

Deze studiedag is geschikt voor leerkrachten, opvoeders, begeleiders,… van jongeren die willen werken rond relaties & seksualiteit in hun (klas)groep.

Locatie

De studiedag gaat online door. Alle deelnemers ontvangen tijdig de links voor de gekozen workshops.

Kostprijs

15€

Deelnemers die reeds eerder waren ingeschreven en 30€ betaalden voor de ‘live’ studiedag zullen gecontacteerd worden.

Inschrijven

Inschrijven doe je door dit formlier in te vullen en 15€ over te schrijven op het rekeningnummer BE 38 4391 0617 4172 van CAW Halle-Vilvoorde
Met vermelding van uw naam + inschrijving studiedag let’s talk about sex

Uw inschrijving is pas definitief als de betaling voltooid is.

Deel deze studiedag met de wereld en laat ook via Facebook weten dat je er bij zal zijn!