Studiedag 17-01-20 Let's talk about sex

JAC Halle-Vilvoorde & Sensoa flirten al langer, maar gaan nu ook écht de relatie aan met de studiedag Let's talk about sex!

Zowel op het JAC als op Sensoa krijgen wij vaak vragen van leerkrachten, opvoeders, begeleiders,... over hoe we relaties & seksualiteit bespreekbaar kunnen maken met jongeren. Tijdens deze studiedag geven we tips & tricks & leggen we de focus op het lesgeven omtrent weerbaarheid en het aangeven van onze grenzen. Hoe pak je dit aan als leerkracht of begeleider? Welke materialen bestaan er allemaal? Er is uiteraard ook voldoende tijd voor vragen.

Deze studiedag kwam tot stand ism de gemeente Dilbeek.

Lesgeven aan jongeren over grenzen en weerbaarheid

Programma

9u30     Speeddating met koffie & thee

10u        Seksueel grensoverschrijdend gedrag, online & offline (Sensoa)

Meestal is het seksueel gedrag dat jongeren stellen of meemaken oké. Hierbij zijn ze volop bezig hun eigen grenzen en die van anderen te ontdekken, zowel online als offline. Dit is niet altijd even makkelijk: aangeven waar jouw grens ligt, reageren op grenzen van een ander,… Om te bepalen of seksueel gedrag oké is kan het Sensoa Vlaggensysteem helpen. Deze methodiek helpt het gedrag aan de hand van 6 criteria inschatten en geeft je handvaten voor je reactie.
We bekijken wat de basisprincipes van het Vlaggensysteem zijn, oefenen deze in en staan stil bij de online leefwereld van jongeren.

12u30   Broodjeslunch

13u15    Workshop Carrousel

Online tools & materiaal Sensoa (Sensoa)
Maak kennis met de educatieve pakketten en spelen van Sensoa en ontdek hoe je er zelf mee aan de slag kan in jouw klas, leefgroep,…

Tips & Tricks: hoe bespreekbaar maken (JAC)
Hoe ga je het gesprek aan met je leerlingen of de jongeren uit jouw leefgroep? Hoe bouw je je les op? En welke afspraken maak je best vooraf?

15u30   Napraten

16u        Einde

Voor wie

Deze studiedag is geschikt voor leerkrachten, opvoeders, begeleiders,… van jongeren die willen werken rond relaties & seksualiteit en hoe hierin gepast grenzen stellen.

Kostprijs

30€ (inclusief broodjeslunch)

Inschrijven

VOLZET – INSCHRIJVEN VOOR DEZE STUDIEDAG IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK

Gelieve 30€ over te schrijven op het rekeningnummer BE 38 4391 0617 4172 van CAW Halle-Vilvoorde
Met vermelding van uw naam + inschrijving studiedag let’s talk about sex

Uw inschrijving is pas definitief als de betaling voltooid is.

Deel deze studiedag met de wereld en laat ook via Facebook weten dat je er bij zal zijn.