De Kempen

De Goede Plek

De Goede Plek is een opvang- en begeleidingscentrum waar tien jongens, meisjes en koppels tussen 18 en 25 jaar kunnen wonen. Jongvolwassenen die niet langer thuis kunnen blijven en/of problemen ondervinden in de stap naar een zelfstandig leven, kunnen vrijwillig bij ons terecht.

Wat doen we?

In het opvangcentrum “De Goede Plek” bieden we een tijdelijk verblijf aan jongvolwassenen, met individuele begeleiding en groepsbegeleiding.

In een opnamegesprek bekijken we samen of de Goede Plek iets voor jou is. Je kan hier tijdelijk verblijven op een individuele kamer. In het huis is er gezamenlijke wasgelegenheid, sanitair en een keuken voorzien. In het centrum leef in groep, waardoor je ook de kans hebt om van elkaar te leren. Ontmoeting en ontspanning gebeuren op een informele manier.

In de individuele begeleiding werken we met jou zowel aan praktische problemen als aan niet-materiële problemen. We helpen je bijvoorbeeld bij het zoeken naar werk of bij persoonlijke problemen, ondersteunen je bij het zoeken naar een woning, nemen contact op met diensten …

Indien nodig verwijzen we je na een verblijf in De Goede Plek door naar woonbegeleidingsdiensten.

Wat kost het?

Je betaalt een dagprijs voor het verblijf. Neem contact met ons op indien je de exacte prijs wil weten. De hulpverlening zelf is gratis. Indien je onvoldoende middelen hebt, betaalt het OCMW de dagprijs.

Informatie

Zammelseweg 197
2440 Geel
Op kaart tonen

degoedeplek@cawdekempen.be

Bereikbaarheid

Wil je iemand aanmelden? Dat kan via het dak- en thuislozenonthaal