De Kempen

’t Poortje

’t Poortje is er voor mannen vanaf 25 jaar, die door financiële, materiële en/of persoonlijke redenen niet in de mogelijkheid zijn om zelfstandig te wonen.

Mannen met een ernstig verslavingsprobleem of psychiatrisch probleem kunnen hier niet terecht.

Wat doen we?

Bij de start van je verblijf wijzen we je een individuele begeleider toe, waarna doelstellingen worden opgesteld. Het nastreven van deze doelstellingen en het verwerven van zelfstandigheid vormen de rode draad doorheen je verblijf.

Budgetbeheer is voor elke bewoner verplicht en kan in samenspraak met je begeleider op jouw maat worden aangepast.

Je leeft samen met 7 andere mannen in een rijhuis in het centrum van Turnhout. De groepswerker ondersteunt de huishoudelijke taken en het groepsleven. Je kan rekenen op een eigen gemeubelde kamer. Er is een gemeenschappelijke eet- en leefruimte en een keuken. De sanitaire ruimtes bestaan uit twee toiletten en drie douches met lavabo. Er is een tuin met plaats voor kippen. Kookgerei en beddengoed krijg je in bruikleen.

Wat neem je mee?

Je identiteitskaart, sis-kaart, belangrijke documenten, kledij, dierbare spullen …

Wat kost het?

Je betaalt een dagprijs, waarvan een deel naar de verblijfskosten gaat. Het andere deel is het leefgeld (eten, zakgeld, vervoer, medicatie …) dat via je budgetrekening en afspraken met de begeleiding wordt beheerd. Neem contact met ons op indien je de exacte dagprijs wil weten.

De begeleiding gebeurt op vrijwillige basis en is gratis.
Er kan beroep gedaan worden op het bevoegde OCMW indien je onvoldoende inkomsten hebt.

We vragen een waarborg van 150 euro die je op het einde van het verblijf terugkrijgt bij inlevering van alle geleende goederen. Dit bedrag kan je sparen in je budgetbegeleiding.

Informatie

Stationstraat 80/2
2300 Turnhout
Op kaart tonen

tpoortje@cawdekempen.be

Bereikbaarheid

Om iemand aan te melden, neem je contact op met het dak- en thuislozenonthaal