Budgetcoaches: alles op orde!

Voor steeds meer huishoudens lukt het niet meer om de rekeningen te betalen en de financiën op orde te houden. Schulden en facturen stapelen zich op. Hier uit geraken lijkt een onmogelijke klus. Ze vinden de weg niet uit de financiële chaos. Dan is het fijn dat er iemand is om te helpen. De budgetcoaches bieden ondersteunen als aanvulling op de professionele hulpverlener.

In de media verschijnen regelmatig berichten over gezinnen die hun budget niet meer rond krijgen. 38% van de hulpvragen die CAW Antwerpen krijgt gaan over financiële of materiële problemen. Het is een snel groeiend maatschappelijk probleem.

Daarvoor zijn er budgetcoaches. Ze worden ingeschakeld als ondersteuning van de professionele hulpverlening. De vrijwilliger coacht mensen en leert hen financiële vaardigheden: sparen, prijsbewust winkelen, online bankieren, budgetteren, een overschrijving doen, … De budgetcoach werkt op tempo van de betrokkene. Zorgzaam en geduldig. Een professionele hulpverlener zorgt voor de nodige bijscholing en ondersteuning van de vrijwilliger.

CAW Antwerpen zoekt nog bijkomende financiële middelen om deze vrijwilligersgroep van budgetcoaches verder te ontplooien.

Jij kan ons helpen met een gift. Hiermee ondersteunen we de opleiding en coaching van vrijwilligers. We willen ook graag uitbreiden met een professionele kracht. CAW hulpverlener Dieter werkt nu met 25 vrijwilligers in een halftijdse job. We willen graag 50 vrijwilligers met een voltijdse ondersteuning! Elke vrijwilliger neemt één of twee begeleidingen op voor ongeveer een jaar. Met jouw gift begeleiden we binnenkort 100 mensen bij hun financiën. Wauw!

Je kan natuurlijk meer info krijgen:
budgetcoaches@cawantwerpen.be
tessa.verschure@cawantwerpen.be

Elke gift is bijzonder welkom, vanaf € 40,- krijg je een fiscaal attest.
Je kan ook maandelijks storten via een domiciliëring.

BE93 7775 9057 3967

(BIC GKCCBEBB)
Mededeling: gift budgetcoaches