Help jongeren bij het alleen gaan wonen

Het Jongeren Advies Centrum (JAC) Antwerpen ontwikkelt samen met jongeren een digitale applicatie. De app geeft jonge mensen de juiste info en ondersteuning bij het alleen gaan wonen.

JAC Antwerpen bereikt een grote groep jongeren tussen 16 en 25 jaar die door omstandigheden alleen moeten gaan wonen. De nieuwe verantwoordelijkheden maakt hen vaak extra kwetsbaar. In het proces naar alleen wonen komen ze in aanraking met veel verschillende diensten, een heleboel administratie, keuzes…

JAC Antwerpen koos ervoor samen met deze jongeren een traject aan te gaan om deze app te ontwikkelen. Via verschillende workshops waarbij peer-to-peer education centraal staat denken we samen met de jongeren na over de taken, de drempels en de motivaties die ze tegenkomen bij de stap naar alleen wonen. Zij bepalen zo wat de app moet doen, hoe die eruit zal zien en welke informatie die moet bevatten. Hun input, ervaringen en wijsheid waren waardevol en leerrijk.

In 2018 vonden er al een reeks succesvolle workshops plaats met hulpverleners en jongeren. In 2019 wordt dit traject verdergezet. We werken daarbij samen met SPACED, een bedrijf dat ideeën analyseert en vormgeeft in digitale applicaties.

Jij kan ons helpen met een gift. Met jouw financiële steun kan deze app werkelijkheid worden. Zo ondersteun je jongeren in hun weg naar zelfstandigheid en kracht.

Je kan meer info krijgen bij: saar.serrien@cawantwerpen.be of 0475 41 95 08

Elke gift is bijzonder welkom. Vanaf € 40,- krijg je een fiscaal attest.

Je kan ook maandelijks storten via een domiciliëring.

BE93 7775 9057 3967

BIC GKCCBEBB

Mededeling: gift app JAC