Kwaffuur oep wielen

Hulpverleners kunnen ook echte ondernemers zijn. Dat bewijst Isabelle, die in ons opvangcentrum voor dakloze mannen "de Plataan" werkt. Op basis van haar ervaringen kwam ze met het idee een mobiel kapsalon voor dak- en thuislozen te beginnen. Persoonlijke verzorging is altijd goed én het zorgt voor verbinding. Twee vliegen in één klap.

Iedereen ziet er graag verzorgd uit, dus ook dak- en thuislozen. Toevallig heeft Isabelle gouden handen wat knippen betreft. Tijdens gesprekken met “de gasten” kapt ze hun haren. Isabelle vertelt hierover: “Het is ongelofelijk hoeveel die mannen vertellen tijdens zo’n kapbeurt. Je komt heel wat te weten over hun leven, hun problemen en ook hun dromen. Daarmee kan ik dan als hulpverlener echt aan de slag. Dit kwartiertje schept onmiddellijk een band, ze vertrouwen me dingen toe in een heel informele context.”

Iedereen ziet er graag verzorgd uit, dus ook dak- en thuislozen.

Om deze video te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

Zo groeide het idee om met een mobiel kapsalon gratis voetverzorging en coiffure aan te bieden aan mensen in armoede. CAW Antwerpen staat voor 100% achter het idee van Isabelle. Deze manier van hulpverlening is écht vernieuwend en we bouwen dit idee graag verder uit, maar hiervoor moeten we op zoek naar middelen. 

“Het is ongelofelijk hoeveel die mannen vertellen tijdens zo’n kapbeurt. Daarmee kan ik dan als hulpverlener echt aan de slag”

De gulle sponsoring van een bakfiets door de Antwerpse fietsenwinkel De Geus betekende de start van het mobiele kapsalon. Isabelle volgde intussen ook een kappersopleiding en dankzij giften en sponsoring door Rebel Group sprokkelde ze kappersmateriaal bij elkaar. Zo knipt en verzorgt ze nu al enkele maanden de haren van daklozen, als vrijwilliger. “Het is prachtig dat ik nu naar de verschillende opvangcentra kan rijden met mijn kwaffuur oep wielen!” Om het project verder te zetten, zijn we op zoek naar financiële ondersteuning en sponsoring van kappersproducten.Productiehuis en sponsor Poolhert maakte het prachtig voorstellingsfimpje hierboven.

Steun ons!

Doe een gift voor “Kwaffuur oep wielen” of contacteer ons als je ideeën hebt om Isabelle te helpen.

Doe een gift

Selecteer ‘Kwaffuur oep wielen’ bij ‘use this donation for’.

Elke gift is bijzonder welkom! Vanaf € 40,- krijg je een fiscaal attest.

Je kan ook online storten via onze pagina op gofundme.
(let wel, geen fiscaal attest voor giften via gofundme) .

Je kan ook gewoon storten of maandelijks storten via een domiciliëring op het nummer

BE93 7775 9057 3967

met vermelding van “Kwaffuur”

 

Meer info of eens op bezoek komen?

Contacteer Sofie Guns