Open brief: Actie 28-01 Brugge

Zes maanden na de Vlaamse verkiezingen worden we overspoeld door een tsunami van besparingen.
Deze besparingen zullen een grote impact hebben op de toekomst, het welzijn, de ontplooiingskansen en cultuurbeleving van heel veel Brugse jongeren, gezinnen, alleenstaanden en ouderen.
Deze besparingen zijn niet te rijmen met de visie van de Vlaamse regering die zogezegd wil gaan voor een warme en zorgzame samenleving. Bovendien staan deze maatregelen haaks op de inspanningen die de lokale overheid doet voor de inwoners van Brugge. 

We zijn daarom niet alleen boos maar ook heel erg bezorgd. 

Daarom roept het CAW op om op dinsdag 28 januari massaal aanwezig te zijn op een grote ontmoeting van het middenveld aan de Burg: De regering doet het licht uit, ook in Brugge. We verzamelen met zoveel mogelijk volk uit het Brugse middenveld om 17 u. op de hoek van de Burg met de Hoogstraat, aan het Crown Plazahotel. Het CAW voorziet het nodige materiaal om gezamenlijk 1 boodschap te brengen, in naam van de Brugse jeugd-, welzijns-, cultuur- en middenveldorganisaties. We overhandigen de Open Brief aan de Brugse Gemeenteraadsleden om 18.30 u. met de vraag dit mee te nemen binnen hun partijen. 

we vragen hen hun contacten en de volksvertegenwoordigers in het Vlaams parlement aan te spreken over de impact van de besparingen op onze stad. Het is in het belang van alle inwoners van Brugge dat er op alle fronten een duidelijk signaal wordt gegeven dat deze besparingen de samenleving niet verrijken, maar integendeel, verarmen.  

We hopen op een grote ontmoeting. 

 

- Alleen ga je sneller, samen kom je verder. -  (Afrikaans gezegde)

 

namens het CAW Noord-West-Vlaanderen

De Open brief kun je hieronder downloaden en hier ondertekenen.

 

 

Download: