CAW Halle Vilvoorde

CAW wandelt de Ring rond (2018)

Steeds meer jongeren geraken de weg kwijt eens ze 18 zijn. Dat is zeker niet anders in Halle-Vilvoorde. Het JAC, de jongerenwerking van het CAW, komt hier dagelijks mee in contact en elke dag zetten onze medewerkers zich in om deze mensen te helpen. Toch willen we meer doen. Daarom organiseert CAW Halle-Vilvoorde een evenement om geld in te zamelen.

De Ring rond wandelen voor kwetsbare jongeren

CAW Halle – Vilvoorde organiseert op zondag 7 oktober een ‘veertocht’ in kader van de week van de geestelijke gezondheid om geld in te zamelen voor kwetsbare jongvolwassenen. Ze doen dit in samenwerking met Zennelab, Similes, Samana, CM, Tonuso en HerstelAcademie. Samen veerkrachtig.

We stappen de Ring rond, verspreid over vier jaar en over de vier zorgregio’s Asse, Halle, Tervuren en Vilvoorde. Dit jaar ligt de focus op regio Vilvoorde. De afgelegde kilometers worden gesponsord.

Verschillende organisaties zetten hun schouders mee onder deze activiteit om samen het taboe te doorbreken en geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken. Tijdens de wandeling passeer je 10 stappen van ‘Fit in je hoofd’, elke stap wordt begeleid door een van de volgende organisaties: CAW, CM, Similes, Tonuso, Samana, HerstelAcademie, Tonuso. Ook Zennelab ondersteunt dit, alsook stad Vilvoorde.

We zamelen geld in voor een co-housingproject om kwetsbare jongeren (16-25) een onderdak te bieden. Jongeren die niet of onvoldoende netwerk hebben om op terug te vallen. Ze krijgen een woning waarin ze samenleven met andere jongeren. Het JAC biedt hen ondersteuning hierin en in het zelfstandig wonen. Dit project is een samenwerkingsverband met veel sociale partners, dat getrokken wordt door JAC en Tonuso.

Het pand krijgen we ter beschikking van stad Vilvoorde. Om het bewoonbaar te maken, zijn enkele werken noodzakelijk, zoals een nieuwe boiler, extra Gyproc-muren, keuken uitbreken, … Hiervoor willen we maar liefst € 3.000 inzamelen. Dat is niet min. We roepen dan ook iedereen op om het traject mee af te leggen en/of te (laten) sponsoren. Niet alleen eigen personeel, maar ook vrijwilligers, partners, familie, vrienden, kennissen, andere CAW-collega’s, andere welzijnsorganisaties, sympathisanten, cliënten, … Iedereen samen voor hetzelfde doel.

Starten met de wandeling doe je op 7 oktober tussen 10u en 14u. Je kan kiezen tussen 3 wandelingen in en rond Vilvoorde: 5km, 8km of 16km. Het zal niet zomaar een wandeling zijn, maar wel een die de 10 stappen volgt van ‘Fit in je hoofd’, die mensen helpt om hun veerkracht te verhogen. Samen veerkrachtig in deze week van de geestelijke gezondheid. Aanmelden doe je in Zennelab (Harensesteenweg 174, Vilvoorde). Daar kan je ook van 10u tot 18u terecht voor soep of pannenkoeken of gewoon een drankje. Je kan er ook kennis maken met de werking van Zennelab.

Volg CAW Halle-Vilvoorde op Facebook en bevestig daar je aanwezigheid via het evenement en deel het met je vrienden!

Inschrijvingen bedragen €5 voor volwassenen en €3 voor kinderen (betalen ter plekke). Je mag ook een vrije bijdrage storten op BE06 4391 0665 4122   met onderwerp De Ring rond. Giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Vragen stel je aan Karen Elskens (02 613 17 00) of via deringrond@cawhallevilvoorde.be.

Zondag 7 oktober 2018

Zennelab | Harensesteenweg 174, 1800 Vilvoorde

10 u. – 14 u.: wandeling starten (we raden aan om de wandeling van 16 km ten laatste om 12.30 u. te starten)

Download de route van 5 km of ga naar RouteYou 5 km 

Download de route van 8,3 km of ga naar RouteYou 8,3 km 

Download de route van 16 km of ga naar RouteYou 16 km

10 u. – 18 u.: soep, pannenkoeken of een drankje

15.15 u. & 16 u.: workshop stretching/ meditatie/ yoga door Sharon Schepens

16.30 u.: optreden Antlerman

*Het idee is ontstaan dankzij een gemotiveerde bezoeker van een inloopcentrum. Hij is een fervent loper en wilde 100km lopen ten voordele van het CAW. Dat was toen organisatorisch niet meer haalbaar, maar dat idee is uitgegroeid tot wat het nu is. Vorig jaar werd € 2.800 ingezameld om bezoekers van onze inloopcentra een all-in daguitstap te bezorgen. Ze trekken binnenkort met een grote groep naar Pairi Daiza. Bekijk hier het filmpje van vorig jaar.

Download: ParkingRingRond