Geweld(ig) Graag Zien - Campagneweek tegen familiaal Geweld - CAW Zuid-West-Vlaanderen

CAW is er voor iedereen met eender welke vraag rond welzijn. Je kan er terecht voor informatie of advies maar ook voor korte of langere begeleidingen, opvang of crisishulp.

Dit aanbod is volledig gratis. Iedereen met vragen rond familiaal geweld kan hiervoor terecht in het CAW.

Familiaal geweld

Geweld kan fysiek, verbaal, seksueel, psychisch of economisch van aard zijn. De verschillende vormen van geweld lopen vaak ook door elkaar. Alles die een ander schade toebrengt, controleert of domineert valt namelijk onder geweld.

Familiaal geweld is geweld dat plaatsvindt tussen familieleden. Bijvoorbeeld tussen ouders en kinderen, broers en zussen of (ex-)partners. Het omvat dus: partnergeweld, kindermishandeling, oudermishandeling, siblinggeweld of ouderenmis(be)handeling. Ook getuige zijn van geweld wordt beschouwd als een vorm van slachtofferschap.

Campagneweek 22 november – 26 november

Op 25 november vindt de internationale dag tegen familiaal geweld plaats. In kader van deze dag houdt CAW Zuid-West-Vlaanderen een campagneweek om de maatschappij extra bewust te maken van familiaal geweld aan de hand van allerlei acties.

Fototentoonstelling

Fototentoonstelling ‘BANG’ van vzw Zijn – Beweging tegen geweld – heeft de bedoeling om mensen op een laagdrempelige manier te informeren omtrent huiselijk geweld. De tentoonstelling bestaat uit 20 foto’s.

Deze foto’s waren de sterkste inzendingen uit de fotowedstrijd die VZW Zijn organiseerde rond het thema ‘familaal geweld’. De winnaars werden gekozen door een jury onder het voorzitterschap van Lieve Blancquaert.

22 november t.e.m. 26 november

VORK –  Doorniksestraat 60, 8500 Kortrijk

Gratis

Muziekvoorstelling

De Donkere Kant van de Liefde’ is een muzikale voorstelling met Deborah Ostrega en Ernst Löw. We volgen het verhaal van Johanna, die gevangen zit in een ongezonde relatie en zoeken samen naar een uitweg.

Aan het einde van de straat staat een huis. Een huis waar gebeten en gesmeten, verweten en vernederd wordt en liefde een gedrocht is. In dat huis woont Johanna, een vrouw die denkt dat liefde een gevangenis is.

Na de muziekvoorstelling volgen getuigenissen van slachtoffers van familiaal geweld en een kadering wat partnergeweld inhoudt.

Er is nadien de mogelijkheid om alles wat te laten bezinken met een drankje.

22 november om 20u 

De Figuranten, Wervikstraat 209, Menen

Gratis

Reserveer je plaats via preventie@cawzuidwestvlaanderen.be

Om u op een veilige manier te kunnen ontvangen is het dragen van een mondmasker verplicht en maken we gebruik van het Covid Safe Ticket. 

Vragen?

preventie@cawzuidwestvlaanderen.be

0800 13 500