Shoe-Box actie

De Shoe-Box actie 2018 is officieel van start gegaan. Naar jaarlijkse gewoonte neemt het CAW Boom Mechelen Lier deel aan dit hartverwarmende initiatief en engageert zij zich als erkend inzamelpunt waar bedrijven, scholen en particulieren hun Shoe-Box nog tot 19 december kunnen inleveren. Daarna delen zij de Shoe-Boxen uit aan kansarmen, thuislozen en mensen die anders geen kerstcadeau zouden krijgen… . Zo willen ze er voor iedereen alsnog een warme Kerst van maken.

De Shoe-Box actie is een initiatief van De Samaritanen vzw. Onder het motto “omdat iedereen recht heeft op een kerstgeschenk” roepen zij scholen, bedrijven en particulieren op om schoendozen te vullen met een tiental voedingswaren & dranken (alcoholvrij, niet bederfbare producten, gemakkelijk te openen en klaar om te gebruiken) en een wenskaart. Deze dozen verpakken ze vervolgens als een kerstgeschenk. 

De makers van de dozen brengen ze daarna naar een inzamelpunt in de buurt. En dat kan ook dit jaar weer bij het CAW Boom Mechelen Lier. In het onthaalpunt van Mechelen is iedereen welkom om zijn Shoe-Box in te leveren tussen 3 en 18 december. Aansluitend start het CAW met de verdeling waarvoor ze samenwerken met een aantal regionale organisaties. Zo komen de dozen terecht bij kansarmen, thuislozen en mensen die anders geen kerstcadeau zouden krijgen…

“Het is een kleine attentie, maar jaar na jaar doen we hier enkele honderden mensen uit de regio veel plezier mee. We krijgen altijd heel positieve reacties te horen van de mensen zelf,” vertelt Janne Geyskens van het CAW Boom Mechelen Lier.

Wil jij ook graag je steentje bijdragen aan dit hartverwarmende initiatief? Je kan jouw Shoe-Box nog tot en met 18 december inleveren bij het CAW Boom Mechelen Lier (Maurits Sabbestraat 119, 2800 Mechelen).