Maatregelen CAW Boom Mechelen Lier

Het aantal coronabesmettingen neemt de laatste weken opnieuw sterk toe. Om de verdere verspreiding van het virus in te dijken en de gezondheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen neemt ook ons CAW bijkomende maatregelen. Hierbij passen we het advies van de verschillende overheidsdiensten, de arbeidsgeneesheer en de CAW-sector toe. We evalueren deze maatregelen permanent en sturen bij waar nodig, zodat je ook tijdens de coronacrisis op een veilige manier bij ons terecht kan met een welzijnsvraag -of probleem.

Ambulante werkingen

 • Ook in onzekere tijden zijn we er voor jou! We blijven bereikbaar, maar zetten sterker in op telefonische hulp, mail, videocall en chat.
 • Indien noodzakelijk kan je langskomen voor een gesprek, voorlopig wel enkel op afspraak. De vrije fysieke permanentie gaat dus niet door.
 • In alle CAW-gebouwen zijn mondmaskers verplicht en we hanteren bijkomende maatregelen om de fysieke afstand en hygiëneregels te waarborgen.
 • Huisbezoeken blijven mogelijk, maar we moedigen digitale contacten aan. Hierbij werken we op maat van de cliënt. Wat digitaal kan, doen we digitaal. Wat niet digitaal mogelijk is, kan via een huisbezoek. Wanneer er een huisbezoek plaatsvindt, sporen we aan om zoveel mogelijk buiten af te spreken.
 • Groepsactiviteiten beperken we tot maximum 15 personen indien de afstand van 1,5 meter gerespecteerd kan worden. Indien mogelijk, krijgen buitenactiviteiten de voorkeur.
 • De bezoekruimte blijft geopend. Je hulpverlener bekijkt samen met jou of een fysiek gesprek noodzakelijk is. Ook hier zijn telefonische of online gesprekken mogelijk.
 • Onze activiteiten in de Samentuin bij Maurice en Oscar kunnen doorgaan, maar ook hier gelden strikte veiligheidsvoorschriften om de gezondheid te waarborgen. Surf naar onze Facebookgroep voor meer informatie.
 • Intern en extern overleg vindt zoveel mogelijk online plaats. Indien het overleg toch fysiek doorgaat, kan dit enkel met respect voor alle veiligheidsmaatregelen.

Residentiële werkingen

 • Crisishulp blijft te allen tijde gegarandeerd.
 • In de opvangcentra hebben we ons zo georganiseerd dat we de veiligheid van de bewoners kunnen garanderen. Hierbij vermijden we zoveel mogelijk onderling contact tussen de bewoners en hebben we versterkte aandacht voor hygiëne. Tot slot zijn we alert voor symptomen bij cliënten. Eventuele besmette cliënten kunnen we in quarantaine plaatsen waar we hen ook verder kunnen ondersteunen.
 • In de gevangenis van Mechelen zijn onze hulpverleners aanwezig op maandag en vrijdag voor fysieke gesprekken. Op dinsdagvoormiddag verlenen ze ook telefonisch permanentie. We volgen hierbij de richtlijnen van de gevangenissen en deze kunnen dus steeds wijzigen.

 

Zit je na het lezen van deze maatregelen nog met vragen? Aarzel dan niet om telefonisch contact op te nemen via het nummer 015 695 695 of mail naar onthaal@cawboommechelenlier.be.

Zorg goed voor jezelf en je naasten!