Maatregelen CAW De Kempen tegen Coronavirus

Ook in deze tijden van Corona staat CAW De Kempen klaar voor alle mensen in het arrondissement Turnhout. We garanderen daarom een minimale dienstverlening en blijven bereikbaar. We nemen een aantal extra maatregelen om de veiligheid van jou, onze vrijwilligers en onze personeelsleden te garanderen.

Deze maatregelen gelden tot en met 5 april 2020 en worden indien nodig verlengd. Een overzicht:

CAW en JAC ONTHAAL in Herentals, Geel, Turnhout en Mol

We werken met gesloten deuren. Dat betekent dat je niet fysiek kan langskomen op onze locaties, ook niet op afspraak.

Je kan ons elke werkdag telefonisch bereiken. Onze telefoongegevens vind je onderaan dit bericht.

Je kan ook mailen of chatten.

Huisbezoeken en face to face gesprekken kunnen enkel als het absoluut noodzakelijk is. De hulpverlener zal dan eerst contact met je opnemen om jouw gezondheidstoestand te bespreken. Tijdens de afspraak volgen we de algemene voorzorgsmaatregelen in verband met hygiëne zorgvuldig op en we respecteren regels van social distancing.

Ben je tussen 12 en 25 jaar? Bekijk dan de aangepaste dienstverlening van het JAC.

Vervolgaanbod

Heb je in de komende weken reeds een gesprek gepland met een hulpverlener? Dan zal deze jou contacteren en bespreken of jullie het gesprek op een andere manier (bv via chat of via telefoon) kunnen doen. We motiveren medewerkers om van thuis uit te werken en beperken het aantal medewerkers in onze CAW-gebouwen tot een minimum.

Groepsactiviteiten

Alle groepsactiviteiten met cliënten worden geannuleerd.

Opvangcentra

We organiseren ons zo dat we de veiligheid van de bewoners kunnen garanderen. We blijven nieuwe cliënten die korte opvang nodig hebben opvangen en schatten risico’s bij elke vraag in. We zijn extra alert voor symptomen bij cliënten en hebben versterkte aandacht voor de hygiëne.

Overleg

Onze medewerkers wonen geen overlegmomenten meer bij. We annuleren zoveel mogelijk intern en extern overleg. We maken maximaal gebruik van videoconferenties en telefonisch overleg.

Contact opnemen

Wij hopen door deze maatregelen de verspreiding van het virus, samen met jou, in te dijken. Zit je na het lezen van deze maatregelen nog met vragen, neem dan contact op via het nummer 0800 13 500 of via e-mail onthaal@cawdekempen.be

Ben je een jongere? Neem dan contact op met één van onze JAC-medewerkers via één van onderstaande nummers:

JAC Hoogstraten – 0474 34 41 51

JAC Turnhout – 0475 97 77 62

JAC Mol – 0470 12 01 52

JAC Herentals – 0475 97 87 20

JAC Geel – 0472 23 41 55