CAW Limburg: maatregelen tegen het coronavirus

CAW Limburg neemt maatregelen tegen het coronavirus. In dit artikel vind je steeds de meest recente informatie. CAW Limburg blijft bereikbaar, maar past de dienstverlening aan. De huidige aanpak geldt voorlopig tot vrijdag 13 april.

Hulp nodig?

Wil je een hulpverlener spreken? Houd er rekening mee dat de bereikbaarheid op caw.be door de coronamaatregelen tijdelijk gewijzigd is. We raden je aan ons altijd vooraf te contacteren per telefoon, mail of chat. De medewerker die je helpt is op de hoogte van de recentste maatregelen en bekijkt met jou de mogelijkheden.

Het JAC en het volwassenenonthaal breiden de uren uit waarop je kunt bellen en chatten. Ook bij 1712 kun je tijdens de coronacrisis terecht.

JAC

Het Jongerenaanbod van het CAW (JAC) is er voor jongeren tussen 12 en 25 jaar met eender welke vraag. De hulp is gratis, vertrouwelijk en vrijblijvend.

Bel het JAC:

  • van maandag tot woensdag van 10 u. tot 17 u.
  • van donderdag tot vrijdag van 10 u. tot 12 u.

Chat met het JAC:

  • van maandag tot vrijdag van 11 u. tot 20 u.

Mail met het JAC via het contactformulier:

  • we beantwoorden je e-mail zo snel mogelijk.

Volwassenenonthaal

Het volwassenenonthaal is er voor iedereen vanaf 18 jaar met eender welke vraag. Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dan is het CAW er voor jou.

Bel gratis met het volwassenenonthaal:

  • van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 16 u.

Chat met het volwassenenonthaal:

  • van maandag tot vrijdag van 11 u. tot 20 u.

Mail met het volwassenenonthaal via het contactformulier:

  • we beantwoorden je e-mail zo snel mogelijk.

1712

1712 is er voor iedereen met vragen over geweld.

Bel gratis met 1712:

  • van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 17 u.

Chat met 1712:

  • van maandag tot donderdag van 17 u. tot 19 u.

Mail met 1712 via het contactformulier:

  • we beantwoorden je e-mail zo snel mogelijk.

Kantoor- en huisbezoeken

Kantoor- of huisbezoeken gaan niet door, crisissituaties uitgezonderd.

Heb je een afspraak met een CAW-medewerker gepland? In dat geval zal de medewerker jou contacteren om de noodzaak na te gaan en te polsen naar jouw gezondheidstoestand. Als je symptomen van het coronavirus vertoont of er is twijfel, dan gaat de afspraak niet door. De medewerker zal je op een andere manier proberen te helpen.

Onze medewerkers houden bij kantoor- of huisbezoeken in crisissituaties rekening met de preventieve en hygiënemaatregelen van de overheid. We passen deze aanpak toe uit voorzorg voor ieders gezondheid.

Vergaderingen en groepsactiviteiten

Alle vergaderingen en groepsactiviteiten waarbij mensen samenkomen worden afgelast. Heb je een vraag over een afgelaste vergadering of activiteit? Neem contact op met je contactpersoon bij het CAW.

Onze medewerkers nemen niet deel aan vergaderingen of groepsactiviteiten waarbij mensen samenkomen georganiseerd door derden.