CAW Limburg: maatregelen tegen het coronavirus

CAW Limburg neemt maatregelen tegen het coronavirus. In dit artikel vind je steeds de meest recente informatie. CAW Limburg blijft bereikbaar, maar past de dienstverlening aan. De huidige aanpak geldt voorlopig tot zondag 7 juni.

Hulp nodig?

Wil je een hulpverlener spreken? Houd er rekening mee dat de bereikbaarheid op caw.be door de coronamaatregelen tijdelijk gewijzigd is. We raden je aan ons altijd vooraf te contacteren per telefoon, mail of chat. De medewerker die je helpt is op de hoogte van de recentste maatregelen en bekijkt met jou de mogelijkheden.

Hieronder vind je een overzicht van onze contactgegevens. We zetten 3 diensten in de kijker als toegangspoort. Zij helpen je met vragen en kunnen doorverwijzen naar ons begeleidingsaanbod.

JAC

Het Jongerenaanbod van het CAW (JAC) is er voor jongeren tussen 12 en 25 jaar met eender welke vraag. De hulp is gratis, vertrouwelijk en vrijblijvend.

Bel het JAC:

 • van maandag tot woensdag van 10 u. tot 17 u.
 • van donderdag tot vrijdag van 10 u. tot 12 u.

Chat met het JAC:

 • van maandag tot vrijdag van 11 u. tot 20 u.

Mail met het JAC via het contactformulier:

 • we beantwoorden je e-mail zo snel mogelijk.

Kom langs bij het JAC:

 • wil je een face-to-face gesprek met een hulpverlener van het JAC? Houd er rekening mee dat we op dit moment enkel in specifieke situaties een face-to-face gesprek organiseren. Bel, chat of mail met ons en we bekijken samen met jou de mogelijkheden.

Volwassenenonthaal

Het volwassenenonthaal is er voor iedereen vanaf 18 jaar met eender welke vraag. Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dan is het CAW er voor jou.

Bel gratis met het volwassenenonthaal:

 • van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 17 u.

Chat met het volwassenenonthaal:

 • van maandag tot vrijdag van 11 u. tot 20 u.

Mail met het volwassenenonthaal via het contactformulier:

 • we beantwoorden je e-mail zo snel mogelijk.

Kom langs bij het volwassenenonthaal:

 • wil je een face-to-face gesprek met een hulpverlener van het volwassenenonthaal? Houd er rekening mee dat we op dit moment enkel in specifieke situaties een face-to-face gesprek organiseren. Bel, chat of mail met ons en we bekijken samen met jou de mogelijkheden.

1712

1712 is er voor iedereen met vragen over geweld.

Bel gratis met 1712:

 • van maandag tot vrijdag van 9 u. tot 18 u.

Chat met 1712:

 • van maandag tot donderdag van 13 u. tot 20 u.

Mail met 1712 via het contactformulier:

 • we beantwoorden je e-mail zo snel mogelijk.

Huisbezoeken

Huisbezoeken gaan niet door, crisissituaties uitgezonderd.

Heb je een afspraak met een CAW-medewerker gepland? In dat geval zal de medewerker jou contacteren om de noodzaak na te gaan en te polsen naar jouw gezondheidstoestand. Als je symptomen van het coronavirus vertoont of er is twijfel, dan gaat de afspraak niet door. De medewerker zal je op een andere manier proberen te helpen.

Onze medewerkers houden bij huisbezoeken in crisissituaties rekening met de preventieve en hygiënemaatregelen van de overheid. We verwachten dat jij dit ook doet. We passen deze aanpak toe uit voorzorg voor ieders gezondheid.

Vergaderingen en groepsactiviteiten

Alle vergaderingen en groepsactiviteiten waarbij mensen samenkomen worden afgelast. Als het kan, laten we overleg of groepsactiviteiten doorgaan via een digitale tool. Heb je een vraag over een vergadering of activiteit? Neem contact op met je contactpersoon bij het CAW.

Onze medewerkers nemen niet deel aan vergaderingen of groepsactiviteiten waarbij mensen samenkomen georganiseerd door derden.