Acute Opvang opent zijn deuren op zaterdag 15 december

MECHELEN – Stip 15 december alvast aan in je agenda, want op deze dag zet de Acute Opvang van het CAW Boom Mechelen Lier voor één dag haar deuren open voor het brede publiek. De uitgelezen kans om eens een kijkje te nemen achter de schermen en kennis te maken met de werking. Je kan er terecht voor een rondleiding, een woordje uitleg en niet te vergeten… een kom overheerlijke verse soep! Heb je interesse om je in de toekomst te engageren als vrijwilliger? Dan ben je vandaag meer dan welkom voor een infomoment.

De Acute Opvang van het CAW is sinds een jaar een gevestigde waarde binnen het hulpverleningsaanbod in Mechelen. In hun vestiging op de Wollemarkt vangen ze mensen op in een acute situatie van dakloosheid voor maximaal 1 maand. Naast het aanbieden van 24u/24u opvang voorzien ze ook professionele begeleiding in de zoektocht naar een meer duurzame huisvesting. Op 15 december opent de Acute Opvang de deuren om zo de werking ook bij het grote publiek bekend te maken.

“We organiseren deze opendeurdag, zodat mensen de kans krijgen om ons beter te leren kennen. Velen weten wel dat we hier gevestigd zijn, maar weten niet wat we precies doen. Daar willen we graag verandering in brengen, want samen kunnen we het welzijn van deze bewoners versterken,” vertelt Polle Polfliet, hulpverlener in de Acute Opvang. “Bovendien is dit voor ons het uitgelezen moment om onze vrijwilligerswerking extra onder de aandacht te brengen, want alle hulp is welkom. Zo zoeken we bijvoorbeeld mensen die zo nu en dan graag eens koken met de bewoners of die een handje willen toesteken in onze tuin. Vrijwilligers krijgen bij ons steeds een volwaardige plek in de werking, want goede vrijwilligers zijn goud waard,” vult collega Rani Verschoore aan.

De opendeurdag zal doorgaan op zaterdag 15 december in de Acute Opvang (Wollemarkt 26, 2800 Mechelen).  Iedereen is welkom tussen 10u -16u.

 

Download: