10-daagse van de geestelijke gezondheid

Van 1 tot 10 oktober vestigden we, in samenwerking met onder meer Logo Mechelen en het netwerk voor geestelijke gezondheid Emergo, de aandacht op het belang van veerkracht voor een goede geestelijke gezondheid. Veerkracht is het vermogen om door te zetten, ook als het even tegenzit. Mensen ontmoeten, praten als je je niet goed voelt en steun van anderen zijn belangrijke hulpbronnen om je veerkracht te versterken.

Tijdens deze 10-daagse streek de Warme Williambank samen met zijn vriend de OverKopzetel neer in Het Predikheren, een plek waar kinderen en jongeren vaak en graag vertoeven. Het Predikheren staat dan ook in de top 10 van de goedgevoelplekken van de Mechelse kinderen en jongeren. De ideale gelegenheid om eens een kijkje te gaan nemen en te proeven van allerlei activiteiten.

Warme William

Kinderen konden plaatsnemen op de Warme Williambank waar ze een luisterend oor vonden. Ze dachten na over hun goedgevoelplek in de stad Mechelen, over wie hun Warme William is en voor wie zij misschien wel een Warme William kunnen zijn wanneer iemand zich niet goed in zijn vel voelt. De antwoorden op al deze vragen konden ze ook opschrijven in hun eigen Warme William Vriendenboekje.

ROJM OverKop

Wie zin had om even te chillen of te babbelen, mocht zich neerploffen in de zetel van ROJM OverKop. De OverKopzetel is een veilige plek waar je kan praten over alles wat je maar wil, ook als je je even niet goed voelt. Normaal vind je deze zetel bij ROJM, maar speciaal voor de 10-daagse van de geestelijke gezondheid verhuisde hij twee keer naar Het Predikheren. Jongeren konden deze dagen kennis maken met de werking van OverKop. Ze leerden wat veerkracht is, mochten hun klein of groot ‘gelukske’ aan de geluksboom hangen en ondervonden -door middel van Virtual Reality- wat stressvolle situaties met ons lichaam doen.

Radiostudio Project Wolf

Wie graag wou vertellen over haar/zijn Warme William kon op zaterdag 3 oktober haar/zijn verhaal delen met de mobiele radiostudio van Project Wolf. Wie is jouw Warme William? Voor wie ben jij al eens Warme William geweest? Zijn er liedjes die jou gelukkig maken of waar je kracht uit haalt als je het moeilijk hebt? De radiodj’s van Project Wolf draaiden deze nummers speciaal voor jou! Ook Nora Gharib, één van de Warme Williamambassadeurs, kwam langs en vertelde dat het ook voor haar belangrijk is dat ze mensen rond zich heeft die luisteren.

Mobiele SportTruck

Kinderen en jongeren konden op woensdag 7 oktober proeven van de verschillende bewegingsactiviteiten van de mobiele SportTruck, een gepimpte trailer ingericht met sport-, spel- en didactisch materiaal.

 

Bekijk hier de foto’s: