Shoebox-actie 2021

Zorg jij mee voor een warme Kerst?

Deze week geeft CAW Boom Mechelen Lier het startsein voor de Shoebox-actie 2021. Een hartverwarmend initiatief waar we ons steentje graag toe bijdragen. Daarom engageren we ons opnieuw als inzamelpunt. Nog tot en met 14 december kunnen scholen, bedrijven en particulieren bij ons terecht om hun zelfgemaakte Shoeboxen in te leveren.

De Shoebox-actie, een initiatief van De Samaritanen vzw, is inmiddels uitgegroeid tot een bekende traditie. Onder het motto “omdat iedereen recht heeft op een kerstgeschenk” roepen zij scholen, bedrijven en particulieren in de weken voor Kerstmis op om schoendozen te vullen met een tiental voedingswaren en dranken (alcoholvrij, niet bederfbare producten, gemakkelijk te openen en klaar om te gebruiken) en een wenskaart. Het geheel verpak je vervolgens als een prachtig kerstgeschenk.

De makers van deze dozen brengen ze daarna naar een inzamelpunt in de buurt. En dat kan ook dit jaar weer bij het CAW Boom Mechelen Lier. In het onthaalpunt in Mechelen is iedereen welkom om zijn Shoebox in te leveren tussen 25 november en 14 december. In samenwerking met regionale armoedeorganisaties delen wij deze Shoeboxen uit aan kansarmen, thuislozen, mensen die anders geen kerstgeschenk zouden krijgen. Een kleine attentie waarmee we vele mensen een warme Kerst bezorgen.

Wil jij ook graag deelnemen aan deze hartverwarmende actie? Spring dan tot en met 14 december binnen bij CAW Boom Mechelen Lier (Maurits Sabbestraat 119, 2800 Mechelen). Je bent elke werkdag welkom tussen 9u en 17u. Als je een groot aantal shoeboxen (vanaf 30 stuks) wil inleveren, geef je best vooraf een seintje. Wens je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons (communicatie@cawboommechelenlier.be | 015 695 695).

 

(*)Ook CAW Boom Mechelen Lier treft de nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Bijgevolg is het verplicht om een mondmasker te dragen en uw handen te ontsmetten wanneer u onze gebouwen betreedt. We doen er alles aan om de Shoebox-actie op een veilige manier te laten verlopen met aandacht voor de hygiënemaatregelen.