CAW Limburg

Studiedag: kind van gescheiden ouders op school en in de opvang

Leer wat de wet zegt over ouderlijk gezag en ontdek hoe jouw school of jouw kinderopvang hiermee om kan gaan vanaf de inschrijving van een kind.

Wat

Het uitgangspunt van deze studienamiddag over een kind van gescheiden ouders op school en in de opvang is een publicatie van twee bundels over dit onderwerp. Deze bundels bieden houvast aan de school, kinderopvang, ouders én kinderen.

Voor wie

Schooldirecties, zorgcoördinatoren, leerkrachten, CLB-medewerkers, zowel basis- als secundair onderwijs en ook voor directies, verantwoordelijken en kinderbegeleiders van kinderopvang voor baby’s en peuters en schoolgaande kinderen.

Wanneer

Donderdagnamiddag 12 december.

Waar

VAC Hasselt (zaal Ottenbourgs)

Koningin Astridlaan 50

3500 Hasselt

Programma

13 u. – onthaal
13.30 u. tot 13.40 u. – verwelkoming, door Lutgart Van Ende (clustercoördinator bij Caw Limburg)
13.40 u. tot 15.40 u. – ouderlijk gezag bij scheiding, door Nele Desmet (juriste bij tZitemzo)
15.40 u. tot 16 u. – voorstelling publicatie ‘Een kind van gescheiden ouders inschrijven op school en in de kinderopvang: zo doe je dat’, door Lily De Clercq (stafmedewerker bij CAW Oost-Vlaanderen vzw)
16 u. – vragenronde

Kostprijs

15 euro

Organisator

CAW Limburg, Provinciaal Flankerend Onderwijsbeleid Limburg, de lokale teams van Kind en Gezin in Limburg, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, CAW Oost-Vlaanderen vzw, tZitemzo en met steun van de Vlaamse overheid.

Inschrijven of meer info? Klik hier.