Antwerpen

Asterisk

Asterisk draagt bij tot een constructieve en herstelgerichte aanpak van criminaliteit. Het verbindt de perspectieven van dader, slachtoffer en de maatschappij om zo polariteit te overstijgen en voor iedereen groeikansen te creëren. Hierin staat steeds het opnemen van de eigen verantwoordelijkheid centraal: verantwoordelijkheid voor het herstel van geleden schade én verantwoordelijkheid voor het voorkomen van herval.

Samen met CAW de Kempen, CAW Boom Mechelen Lier en Via biedt Asterisk groepsvormingen aan in het kader van de gerechtelijk opgelegde gedragstrainingen. Verschillende onderwerpen komen aan bod: agressie, intrafamiliaal geweld, alcoholmisbruik, misbruik van illegale middelen of sociale vaardigheden. Asterisk biedt groepsvormingen aan over het gehele gerechtelijk arrondissement Antwerpen. 

Hier naast biedt Asterisk ook een individueel begeleidingsaanbod aan voor plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

In het kader van de Jongeren Opvolgings Kamer ontwikkelde Asterisk ook een specifiek welomlijnd hulpverleningsaanbod: A-plan. Het gaat om een intensief traject van een 16-tal weken met wekelijkse contactmomenten, individueel en in groep. A-plan is geïnspireerd op het Good Life Model.

Informatie

Grote Steenweg 169
2600 Antwerpen
Op kaart tonen

asterisk@cawantwerpen.be

0476 88 22 73

Teamverantwoordelijke: Steve Van Veldhoven

Bereikbaarheid

Maandag 9 – 20 u.
Dinsdag 9 – 17 u.
Woensdag 9 – 17 u.
Donderdag 9 – 20 u.
Vrijdag 9 – 17 u.

En op afspraak