Noord-West-Vlaanderen

Crisishulp meerderjarigen Noord-West-Vlaanderen

Soms heb je dringend hulp nodig. Er moet snel iets gebeuren en dat lukt je niet alleen. Hoe kan je weer grip krijgen op de situatie, de knoop ontwarren of terug rust in je hoofd krijgen?

Als team Crisishulp Meerderjarigen staan wij paraat voor dergelijke crisissituaties. Wij bieden crisishulp aan mensen vanaf 18 jaar, die in een psychosociale crisissituatie verkeren.

In welke situaties kunnen wij een meerwaarden betekenen:

 

  • Conflicten in de gezinssituatie
  • relatieproblemen, partnergeweld
  • mensen die de weg kwijt zijn en daardoor geen uitweg meer zien
  • ouderen die het gevoel hebben niet meer mee te tellen en die de zin van het leven kwijt zijn

 

Wij kunnen met elke situatie aan de slag, zolang je daar zelf voor open staat. Ons team is flexibel en kan gerust hulpverlening aan huis bieden of we spreken af op een plaats waar je je veilig voelt, dat kan ook op één van onze eigen locaties. 

De lockdown en Corona houdt ons werk niet tegen, wij blijven paraat, op een veilige manier.

Hoe gaan we te werk:

We beluisteren de hulpvraag en beslissen samen wat belangrijk is om eerst aan te pakken. Samen, en eventueel met je netwerk, trachten we weer rust te creëren, zodat je er zelf weer tegenaan kunt. Gezien wij korte (ongeveer 1 maand), intensieve begeleiding voorzien, kan daarna nog steeds hulp nodig zijn. In dat geval regelen wij hulp vanuit een andere dienst.

 

 

Voor mensen die acuut dakloos of thuisloos zijn en verblijven op grondgebied Brugge kan er aangemeld worden bij Crisisopvang ‘t SAS.  Deze aanmelding kan bij onthaal Brugge van CAW Noord-West-Vlaanderen:

Ruddershove 8,
8000 Brugge,
T 050 66 30 01.

Ik ben doorverwijzer:
Ben je een professionele doorverwijzer en aan de hand van een (onthaal)gesprek kwam je tot de conclusie dat er voorlopig geen andere mogelijkheden zijn dan crisisopvang? Dan kan je een aanvraag doen voor tijdelijk verblijf in Crisisopvang ’t SAS via dit aanmeldingsformulier.

Vind hier de folder.

Informatie

Ruddershove 8
8000 Brugge
Op kaart tonen

crisishulpmeerderjarigen@cawnoordwestvlaanderen.be

050 66 30 80

Teamverantwoordelijke: in aanwerving

Bereikbaarheid

Voor mensen die acuut dakloos of thuisloos zijn en verblijven op grondgebied Brugge kan er aangemeld worden bij Crisisopvang ‘t SAS.
Je kan bellen of langsgaan bij de Dienst Intake van OCMW Brugge:
Hoogstraat 9,
8000 Brugge,
T 050 32 77 70

of bij onthaal Brugge van CAW Noord-West-Vlaanderen:
Ruddershove 8,
8000 Brugge,
T 050 66 30 01.

We proberen samen met de cliënt altijd eerst te zoeken naar andere mogelijkheden. Ben je een professionele doorverwijzer en aan de hand van een (onthaal)gesprek met je cliënt kwam je tot de conclusie dat er voorlopig geen andere mogelijkheden zijn dan crisisopvang? Dan kan je een aanvraag doen voor tijdelijk verblijf in Crisisopvang ’t SAS via dit aanmeldingsformulier.