Noord-West-Vlaanderen

Woonbegeleiding voor jongeren – regio Brugge

Vanuit het CAW wordt er voor jongeren een woonbegeleiding aangeboden. 

Deze  begeleiding richt zich tot jongeren tussen 18 en 25 jaar die zich in een materiële, financiële en/of psychosociale probleemsituatie bevinden, waarvoor zich een tijdelijke woonbegeleiding opdringt.  

Samen met hen pogen wij via een individueel traject vooropgestelde doelen te realiseren. De meest voorkomende onderwerpen in de begeleidingen zijn : trainen van woonvaardigheden (onderhoud van woning, koken, etc ….), financiële begeleiding (budgetbegeleiding of budgetbeheer) , hulp bij administratie, uitbouwen sociaal netwerk, hulp bij zoektocht werk/opleiding/school, …

Woonbegeleiding voor jongeren of jongvolwassenen kan met of zonder verblijf aangeboden worden.

 

De module woonbegeleiding zonder verblijf is er voor de jongere die reeds een eigen onderkomen heeft gevonden.

Voor de jongeren die wegens omstandigheden nergens anders terecht kunnen is er de module woonbegeleiding met verblijf. Een belangrijk item in deze module is uiteraard het vinden van een geschikte woning.

Voor het verblijf betaalt elke jongere een dagprijs. Voor de jongeren die over onvoldoende inkomsten beschikken wordt er beroep gedaan op het OCMW.

Jongere aanmelden?
Aanmelding voor het aanbod woonbegeleiding kan via het JAC Brugge. Zij gaan na of dit aanbod past bij de jongere. Indien een verwijzer betrokken is, doen wij dit in nauwe samenwerking met de verwijzer, zodat de jongere zijn verhaal niet onnodig meerdere keren moet vertellen.

Informatie

Vlamingdam 36
8000 Brugge
Op kaart tonen

jongeren.brugge@cawnoordwestvlaanderen.be

0478 99 00 37

Teamverantwoordelijke: Kira Vergote