Noord-West-Vlaanderen

Woonbegeleiding – regio Middenkust

Woonbegeleiding voor volwassenen +25j uit regio Middenkust kan met of zonder verblijf aangeboden worden, of preventief. Jonger dan 25 jaar? Neem een kijkje op onze Jongerenaanbod

Woonbegeleiding met verblijf:

Woonbegeleiding met verblijf (studio/samenwoonst) is mogelijk voor thuisloze mannen, vrouwen, of koppels, met of zonder kinderen, die wegens omstandigheden nergens anders terecht kunnen. Tijdens dit verblijf voorzien wij individuele begeleiding voor de cliënt.

Elke cliënt betaald een gebruiksvergoeding voor hun logement, verbruik van elektriciteit,… De kostprijs hangt af van de accommodatie waarin ze verblijven. 

Raadpleeg hieronder de folders voor Woonbegeleiding MET verblijf.
digitale versie
drukversie (enkel om te drukken! anders staan pagina’s in verkeerde volgorde)

Woonbegeleiding zonder verblijf:

Het team Wonen Middenkust biedt begeleiding aan (thuisloze) volwassenen, alleenstaanden, koppels, gezinnen, vaak in situaties van meervoudige gekwetstheid (multiproblem). De bedoeling is de zelfredzaamheid/het welzijn van cliënten op de diverse terreinen te versterken. Dit kan heel ruim geïnterpreteerd worden: hulp bij (financiële) administratie, tips en ondersteuning bij het onderhouden van een woonst, aanleggen sociale contacten, versterken zelfstandigheid,…

Wij bieden begeleiding aan huis. 

 

Preventie woonbegeleiding: 

Preventieve woonbegeleiding is een outreachend aanbod naar huurders die uit hun woning dreigen gezet te worden n.a.v. huurachterstal, overlast, onaangepaste wooncultuur of een combinatie van deze factoren.

De verhuurder of een derde partij meldt aan via dit formulier en de woonbegeleider treedt op als bemiddelaar tussen huisvester en bewoner. Na deblokkering van de situatie wordt indien nodig doorverwezen naar een ondersteunend aanbod of aangepaste vorm van hulpverlening.

Er is een aanklampende nazorg voorzien gedurende zes maanden.

Cliënt aanmelden?
Aanmelden kan via Onthaal Welzijn Middenkust, waar de intake gebeurt.

Als doorverwijzer zelf al een intake gedaan met de cliënt en woonbegeleiding met of zonder verblijf bij het CAW lijkt aangewezen? Dan kun je rechtstreeks doorverwijzen naar het team Wonen door Onthaal Welzijn Middenkust een aanmeldingsformulier te bezorgen. Dit kun je hier vinden. 

Voordeel: cliënt hoeft Onthaal niet meer te passeren en hoeft zo zijn verhaal niet nog eens extra te doen.

Informatie

Elisabethlaan 441
8400 Oostende
Op kaart tonen

wonen.middenkust@cawnoordwestvlaanderen.be

059 70 11 92

Teamverantwoordelijke: Celine Tayart