Praat erover

Limburg

Woonteam Vluchthuis

 

Is er na familiaal geweld sprake van een bedreigende situatie dan kan een vrouw (met eventueel haar kinderen) aankloppen bij CAW Limburg voor een plekje in het vluchthuis. Dergelijke vluchthuizen zijn steeds op een geheim adres.

Wat doen we?

Een eerste prioriteit is zorgen voor een veilige omgeving voor de vrouw (en eventueel haar kinderen). Verder wordt er gewerkt rond de bijkomende problemen die bij de situatie komen kijken: verwerking van het geweld, inkomen, werk, eenzaamheid… Daarom krijg je tijdens je verblijf van een begeleider. Zo ben je na verloop van tijd in staat om op eigen kracht je leven verder te zetten.

Wat deze begeleiding inhoudt hangt af van je persoonlijke situatie en van wat jij wil. Alles gebeurt op jouw tempo en in overleg.

Hoe werken we?

Je betaalt een dagprijs voor het verblijf. De hulpverlening is gratis. Indien je onvoldoende middelen hebt, betaalt het OCMW de dagprijs.

Alle hulp is vrijwillig. We werken stap voor stap en jij bepaalt het tempo. Samen bepalen we wat jij belangrijk vindt dat er verandert.

Informatie

p/a Rozenstraat 28
3500 Hasselt
Op kaart tonen

Bereikbaarheid