Je goed voelen

Je maakt je zorgen of zit met vragen over jezelf, je relatie, contacten met anderen ...? Je voelt je niet goed in je vel en loopt vast in het leven? Je hebt last van depressieve gevoelens, stress, angst, slaapproblemen ...? Je hebt het gevoel dat niemand je begrijpt en je kan nergens terecht met je vragen? We gaan samen aan de slag met jouw verhaal en vragen.

In een begeleiding werken we minder aan 'alle aspecten in je leven', maar focussen we op de persoonlijke of psychische problemen waarmee je worstelt en hoe jij dit ervaart.

Voor wie?

Voor iedereen die persoonlijke of psychische problemen ervaart en nood heeft aan professionele hulp om te voorkomen dat je verder wegglijdt. Deze problemen kunnen heel divers zijn:

  • je loopt al heel lang op de toppen van je tenen,
  • je moet het verlies verwerken van iemand die je heel dierbaar is,
  • je staat onder zware druk thuis,
  • op je werk of in je omgeving,
  • je voelt het leven als zinloos aan,
  • je voelt je eenzaam …

Wat doen we?

We ondersteunen je bij wat je doormaakt en wat voor jou het leven moeilijk maakt. We gaan samen met jou op zoek naar woorden voor wat je voelt en denkt. We helpen je deze gevoelens en gedachten herkennen en accepteren. We leren je inzicht krijgen in de manier waarop je gedachten en gevoelens meestal je dagelijks functioneren beïnvloeden.

We oefenen die vaardigheden die je nodig hebt om zelf en in relatie tot anderen je beter te voelen. Zo helpen we je je eigen gedrag, gevoelens en denken zelf te veranderen en een beter evenwicht te vinden tussen wat energie vraagt en waaruit je energie haalt.

Je kan zelf (alleen) bij ons terecht, maar ook als koppel of als gezin.