Het JAC wijst je de weg

Jongere zijn is niet altijd gemakkelijk. Er gaat vanalles in je hoofd om. De dingen die je meemaakt, maken het niet altijd gemakkelijker. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. En daar heb je recht op. Maar iedereen heeft ook recht op goede hulp.

Om deze video te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

Daarvoor is het JAC er!

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om alleen te gaan wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

Het JAC wil meer doen

Het geeft jongeren die het moeilijk hebben de steun om zelf terug verder te kunnen. Het biedt rust aan diegenen die dat kwijt zijn. Het versterkt de mogelijkheden van jongeren. Het informeert jongeren over hun rechten en staat hen bij in het benutten ervan. Het gaat elke vorm van uitsluiting tegen. Het vecht voor een menswaardig leven voor elke jongere.

Het JAC versterkt het welzijn van jongeren. Jouw welzijn, en dat van alle andere jongeren in onze samenleving.

Hoe?

Bij de meeste JAC’s kan je gewoon binnenstappen met je vraag. Soms moet je een afspraak maken. Je kan ook bellen, mailen of je chatten. Als je dat wil, kan je altijd anoniem contact met ons opnemen. Een hulpverlener geeft je meteen advies, informatie en praktische hulp, maar luistert vooral naar je verhaal. In een aantal gesprekken komen we samen al een hele stap vooruit. Als je daarna nog hulp wil, is een traject mogelijk.
De hulp is altijd gratis. Enkel wanneer je opvang nodig hebt, betaal je een dagprijs. Als je hiervoor te weinig middelen hebt, betaalt het OCMW dit verblijf voor je.
Je kiest zelf of je geholpen wil worden en op welke manier. We kijken altijd naar je mogelijkheden en passen ons zoveel mogelijk aan jou aan.

Het JAC maakt deel uit van het CAW, het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren.