JAC-voorstelling

JAC-voorstellingen kunnen opnieuw aangevraagd worden. Wij volgen hierin uiteraard verder de aanbevelingen van de overheid en de sector. We gaan ten vroegste van start op 8 juni 2020 MAAR elke vraag wordt afzonderlijk bekeken. Zo kunnen we nagaan of aan alle veiligheidsvoorwaarden voldaan kan worden. Zo is het zowel voor jullie als voor ons veilig om terug van start te gaan. Een glazen bol hebben we niet, dus niemand weet wat het najaar zal brengen. Mocht corona ook dit najaar roet in het eten strooien, kunnen geplande vormingen gratis geannuleerd worden.

Op een ludieke en interactieve manier maken we kennis met het JAC. Wat betekent 'JAC'? Wat is 'BZW'? Waarvoor staat 'CAW'? Met welke vragen kan je op het JAC terecht? Hoe gaat dat in zijn werk?

Onze JAC-voorstellingen zijn steeds aangepast aan de mogelijkheden en de noden van de groep.

De duur van de voorstelling is afhankelijk van de vraag.
Enkele mogelijkheden:

  • JAC-quiz: 2 lesuren
  • Duik met het JAC de koffer in (30 minuten tot 1 lesuur)
  • Bezoek aan het JAC + uitleg (1 of 2 lesuren)
  • Feit of fabel-quiz voor of na een toneelvoorstelling (10 min)
  • Interactieve infostand
  • JAC-memory

Onze JAC-voorstellingen zijn gratis.

HULPVERLENINGSCARROUSEL

Tijdens de carrousel maken de jongeren kennis met verschillende diensten in hun buurt: JAC, Logo Zenneland, CLB, leerlingbegeleiding, jeugddienst, politie, preventiedienst,… Afhankelijk van jouw vraag bekijken we welke diensten we kunnen aanspreken.

Gedurende 2 lesuren passeert de groep langs alle diensten. Deze diensten stellen zichzelf op een creatieve manier voor gedurende 15 à 20 minuten.

De hulpverleningscarrousel is gratis.