Uitleendienst

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Halle Vilvoorde.

Ophalen en terugbrengen van materiaal is enkel mogelijk in JAC Asse en JAC Vilvoorde. Enkel de voorbehoedsmiddelenkoffer is ook in JAC Halle beschikbaar.

Meer info of materiaal ontlenen? Neem contact op via 02 613 17 02 (vraag naar Lore voor Asse of Fran voor Vilvoorde) of jacpreventie@cawhallevilvoorde.be. Graag meteen vermelden of dit voor Asse of Vilvoorde is.

In onze uitleendienst beschikken wij over een aantal informatieve spelen, vormingsmappen, lespakketten,… die uitgeleend kunnen worden. Het materiaal gaat over thema’s zoals seksualiteit, alleen wonen, verslaving, gelukkig zijn, respect, mediawijsheid,… Ben je naar iets specifiek op zoek? Zie je door het bos de bomen niet? Wij helpen je graag op weg om het geschikte materiaal te vinden die je kan gebruiken met jouw (klas)groep.

Om onze uitleendienst optimaal af te stemmen op jullie vragen, houden wij momenteel een evaluatie. Het zou fijn zijn als ook u uw mening deelt en ons evaluatieformulier invult (5-tal minuten).
Alvast bedankt!

Een greep uit ons materiaal:

Sinds 1 januari 2017 zijn wij ook ontleenpartner van Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid.

Materiaal aanvragen

  • Via mail naar jacpreventie@cawhallevilvoorde.be.
  • Al ons materiaal ligt in het JAC van Asse (uitzondering: anticonceptiekoffer is zowel in JAC Asse, Halle, Tervuren als Vilvoorde beschikbaar)
  • Waarborg 5€ per ontleend item
  • Materiaal kan maximaal 2 weken ontleend worden
  • De uitleentermijn kan verlengd worden, op voorwaarde dat het materiaal niet gereserveerd is

Het materiaal ophalen en terugbrengen

Het materiaal kan opgehaald en teruggebracht worden in het JAC van Asse. Van het meeste materiaal hebben wij slechts 1 exemplaar ter beschikking. Hou er dus rekening mee dat het materiaal niet altijd meteen beschikbaar is. Daarom vragen we om tijdig je aanvraag te doen.

Indien het materiaal niet tijdig teruggebracht wordt, vragen wij 1€ boete per week.

Voor het materiaal van Sensoa is er misschien een ander ontleenpunt dichterbij (Leuven, Brussel, Mechelen, Aalst)? Een overzicht van al hun ontleenpunten kan je vinden op de website van Sensoa.

Schade of verlies

Bij het terugbrengen van het materiaal controleren we op de volledigheid en op eventuele beschadiging. Bij verlies of beschadiging zal de schade vergoed moeten worden.

  • De vergoeding zal berekend worden in verhouding tot de schade
  • Indien het materiaal door het verlies of de schade onbruikbaar geworden is, zal de volledige aankoopprijs aangerekend worden