Noord-West-Vlaanderen

Jongerenonthaal Torhout – regio Houtland

In het Jongerenonthaal bieden we gratis informatie, advies en ondersteuning voor alle vragen of problemen waar je als jongere (12-25 jaar) mee te maken kan hebben. Ben je ouder dan 25 jaar? Dan kun je terecht bij ons volwassen aanbod in het CAW.

Hoe doen wij dat?

We gaan op zoek naar wat jou op dat moment het beste kan helpen. Het kan zijn dat je gewoon weer verder kan met concrete informatie of advies. Soms heb je wat meer nodig en zien we elkaar een paar keer terug voor duidelijk wordt wat je nodig hebt. Je hoeft ook niet altijd een vraag te hebben, soms heb je gewoon een luisterend oor nodig, en ook dat is helemaal oké.  

Een gesprek kan op verschillende manieren. Online, op de chat, telefonisch of je kunt een afspraak maken om langs te komen. Of we gaan gewoon samen wandelen. Je kunt een afspraak maken via mail of je kunt ons opbellen. Op dit moment werken we enkel op afspraak.

Als je het moeilijk vindt om de eerste stap te zetten, weet dan dat je altijd iemand mee mag nemen op gesprek. Dat kan een vriend of vriendin zijn, maar evengoed een leerkracht, een leiding van de jeugdbeweging, een andere hulpverlener, … . Waar jij je maar comfortabel bij voelt!

Thema’s waar wij vaak mee aan de slag gaan:

  • relatieproblemen
  • moeilijke thuissituatie
  • niet goed in je vel voelen
  • vragen over je eigen identiteit
  • zelfvertrouwen versterken
  • gepest worden
  • seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • de wens om alleen te gaan wonen
  • ….

… en zoveel meer. Twijfel dus zeker niet om ons te contacteren met je vragen of problemen. Wij proberen te helpen waar mogelijk. Merken we dat wij toch niet voldoende kunnen aanbieden om je te helpen, dan zetten we samen met jou de stap naar een dienst die dat wel kan. 

Jongerenonthaal is een onderdeel van het volwassen Onthaal in Torhout.

Informatie

's Gravenwinkelstraat 20
8820 Torhout
Op kaart tonen

onthaal.houtland@cawnoordwestvlaanderen.be

050 21 25 22

Teamverantwoordelijke: Linda Lievens

Bereikbaarheid

Vrije openingsuren (zonder afspraak)

Maandag 9 – 12 u.  op afspraak
Dinsdag op afspraak op afspraak
Woensdag op afspraak  13 – 17 u.
Donderdag op afspraak op afspraak
Vrijdag op afspraak op afspraak
Zaterdag  gesloten  gesloten
Zondag  gesloten  gesloten