Noord-West-Vlaanderen

Vorming – Stad Oostende

Relationele en seksuele Vorming

Naast hulpverlening biedt JAC Oostende in samenwerking met stad Oostende gratis relationele en seksuele vorming aan secundaire scholen in hun regio. Elke vorming wordt steeds in afstemming van de aanvrager op maat georganiseerd. Thema’s die aan bod kunnen komen, zijn anticonceptie, seks en de wet, sexting, seksueel (grensoverschrijdend) gedrag, gender en seksuele diversiteit.

Ons aanbod voldoet aan de vakoverschrijdende eindtermen.

Bovendien kun je ons steeds bereiken voor consult omtrent het opstellen van een vorming of voor het ontlenen van vormingsmateriaal.

Uitleenpunt Sensoa

Voor professionals die zelf aan de slag willen gaan met het thema relaties en seksualiteit in een groep of individuele begeleiding, kan men ook bij ons terecht om gratis vormingsmateriaal te ontlenen. Indien gewenst bieden wij consult aan ter ondersteuning van het gebruik van dit materiaal. Neem een kijkje in onze lijst met vormingsmateriaal om zicht te krijgen wat er bij ons kan worden ontleend.

Wens je wat meer vrijblijvende informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen!

Uitleenpunt materiaal middelengebruik en verslaving
Professionals kunnen ook zelf aan de slag met materiaal rond thema’s zoals middelengebruik (druggebruik) en verslaving (gamen, drugs, …).

Het materiaal kan uitgeleend worden via het JAC Middenkust.

Raadpleeg HIER de lijst met preventiemateriaal.

Informatie

Dekenijstraat 8
8400 Oostende
Op kaart tonen

jac.oostende@cawnoordwestvlaanderen.be

059 50 57 45 - 0476 78 43 59

Teamverantwoordelijke: Ann Dujardin

Contactpersoon: Robin Lannoo