Noord-West-Vlaanderen

Woonbegeleiding voor jongeren – Middenkust

Woonbegeleiding voor jongeren of jongvolwassenen uit regio Middenkust kan met of zonder verblijf aangeboden worden.

 

Woonbegeleiding met verblijf:

Wij kunnen een verblijf (studio/samenwoonst) aanbieden aan jongeren +18j die wegens omstandigheden nergens anders terecht kunnen. Tijdens dit verblijf voorzien wij individuele begeleiding voor de jongere.

Elke jongere betaalt een dagprijs voor het verblijf. Dit is de officiële prijs die afgesproken is tussen de opvangcentra en het OCMW. Voor jongeren die over onvoldoende inkomsten beschikken, wordt er beroep gedaan op het OCMW.

Woonbegeleiding zonder verblijf:

Jongeren die niet in één van onze studio’s verblijven, maar zelf een onderkomen hebben, kunnen ook bij ons terecht voor woonbegeleiding. Dit begrip kan heel ruim geïnterpreteerd worden: hulp bij (financiële) administratie, tips en ondersteuning bij het onderhouden van een woonst, aanleggen sociale contacten, versterken zelfstandigheid,…

Jongere aanmelden?
Aanmelding voor het aanbod woonbegeleiding kan via het JAC Oostende. Zij gaan na of dit aanbod past bij de jongere. Indien een verwijzer betrokken is, doen wij dit in nauwe samenwerking met de verwijzer, zodat de jongere zijn verhaal niet onnodig meerdere keren moet vertellen. 

Informatie

Dekenijstraat 8
8400 Oostende
Op kaart tonen

jac.oostende@cawnoordwestvlaanderen.be

059 50 57 45

Teamverantwoordelijke: Ann Dujardin