Brochure Communiceren met jongeren

In de brochure Communiceren met jongeren vind je snel toepasbare tips en een overzicht van hulpverleningskanalen.

Het is niet altijd makkelijk om jongere te zijn. Er gaat veel in hun hoofd om: zorgen om zelf besmet te raken, zorgen over de gezondheid van vrienden of familie, meer ruzie thuis, veel werk op school. Meer dan de helft van de kwetsbare jongeren voelt zich niet goed in z’n vel. Deze jongeren weten vaak niet waar ze terechtkunnen met hun verhaal.

Ook jeugddiensten, -verenigingen en –huizen stellen dit vast. De leiders maken zich zorgen om het welzijn van hun vrienden en leden. Naar aanleiding daarvan kreeg het JongerenAanbod van CAW Limburg (JAC Limburg) vaker de vraag hoe ze hier best mee kunnen omgaan en hoe ze op een constructieve manier kunnen luisteren en ondersteunen.

JAC Limburg en OverKop Genk slaan de handen in elkaar om Limburgse jongeren te leren om er voor elkaar te zijn. Het resultaat daarvan is deze brochure Communiceren met jongeren. Hier vind je snel toepasbare tips en een overzicht van hulpverleningskanalen. Jeugdverenigingen kunnen hiermee onmiddellijk aan de slag om het welzijn van hun jongeren te versterken.

Download: Communiceren met jongeren