Waarom CAW Oost-Vlaanderen De Woonzaak steunt

Via ‘De Woonzaak’ wil een brede coalitie middenveldpartners -waaronder de 11 Vlaamse CAW’s- het recht op wonen waarmaken. Dat gebeurt onder meer door een rondrit met de woonzaakcaravan. Die stopt op dinsdag 14 december in Gent. CAW Oost-Vlaanderen zal er zijn! Jij ook?

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Oost-Vlaanderen.

In een welvarende regio als Vlaanderen is het ongehoord dat er nog mensen dak- of thuisloos zijn. Dit is immers de meest flagrante aanfluiting van het recht op wonen, dat zowel in de Belgische Grondwet als in de Vlaamse Wooncode is verankerd. Het beleid moet zich actief inzetten om dak- en thuisloosheid te beëindigen. En om ook voor de meest kwetsbaren het recht op wonen écht te ondersteunen. Dat is de reden waarom de CAW’s zich aansloten bij De Woonzaak.

Verhef je stem, samen met De Woonzaak

De Woonzaak vertrekt met de woonzaakcaravan naar Straatsburg en houdt halt in verschillende Vlaamse steden en gemeenten. Ook in Gent. En daar wil CAW Oost-Vlaanderen mee(r) gerucht aan geven!

Er wordt die dag een open podium georganiseerd, waar organisaties en personen hun standpunten kunnen toelichten of hun mening geven. Bijvoorbeeld: over hoe we verandering proberen te realiseren of over zaken waar we van wakker liggen. Het wordt één groot COVID-veilig buitenevenement*, waar organisaties en mensen elkaar versterken in het bestrijden van de wooncrisis.

  • Wanneer? Dinsdag 14 december van 10.30 tot 13.30 uur
  • Waar? Het Pand (ingang Trommelstraat).
  • Wat? We nodigen zorg- dienst- en hulpverleners, vrijwilligers, cliënten, academici, politici, studenten en burgers uit om mee de klacht van De Woonzaak voor het Europees Comité te stofferen in de strijd tegen de wooncrisis.

Het woonbeleid moet van de uitbanning van de dak- en thuisloosheid dringend een prioriteit maken. Wij geloven dat iedereen recht heeft op een veilige, betaalbare en duurzame woning, een plek om volledig jezelf te kunnen zijn. Daar vechten wij voor!

*Organisatie onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen.