Slachtofferhulp

Ondersteuning en hulp voor slachtoffers

Bekijk de locaties

Slachtofferhulp biedt een integrale begeleiding en emotionele ondersteuning bij het verwerkingsproces van een misdrijf of een traumatische gebeurtenis. Je kan bij ons terecht om te praten over wat je overkomen is. Je krijgt uitleg over wat mogelijke reacties zijn en hoe een verwerkingsproces verloopt.

Slachtofferhulp biedt

Emotionele ondersteuning

Verwerken is een persoonlijk proces. In de begeleiding helpen we voorkomen dat de verwerking vastloopt. De duur en de intensiteit van de begeleiding die Slachtofferhulp aanbiedt is afhankelijk van jouw nood.

Juridische informatie

We bieden je informatie over je rechten als slachtoffer, wat er gebeurt met je klacht, hoe je een schadevergoeding kan bekomen, enzovoort.

Praktische ondersteuning

Soms zijn er veel beslommeringen in de nasleep van een misdrijf of traumatische ervaring. Bijvoorbeeld contacten met jouw advocaat, jouw verzekering, het parket, … Wanneer je hierbij op problemen botst, ondersteunen we jou daarin.

Een wegwijzer

Naar andere mensen of diensten die je helpen, zoals lotgenotenverenigingen, advocatuur, therapie, …

Slachtofferhulp ondersteunt en begeleidt

  • slachtoffers van misdrijven (inbraak, overval, bedreiging, aanranding, …)
  • slachtoffers van rampen
  • slachtoffers en betrokkenen bij verkeersongevallen
  • getuigen van al deze feiten
  • betrokkenen van het slachtoffer (familieleden, vrienden, …)
  • nabestaanden van zelfdoding

Slachtofferhulp is er zowel voor kinderen als voorvolwassenen en is steeds gratis. We bieden gesprekken bij je thuis, op de dienst of op een plaats in jouw buurt. We gaan steeds vertrouwelijk om met de informatie die je ons geeft.

Locaties
Bekijk alle locaties

Vorige Volgende