Oksana Liamycheva werkt in het onthaalteam van CAW Huis Oost

Oksana Liamycheva (45) werkt in het onthaalteam van CAW Huis Oost. Soms werkt ze ook als tolk voor ons CAW.

Wat doet het Onthaalteam van het CAW huis?

Tijdens onze open onthaalmomenten luisteren we naar de vragen van mensen en zoeken we samen naar oplossingen. We krijgen heel uiteenlopende vragen bijvoorbeeld over dreigende uithuiszettingen, financiële problemen, mentale problemen, situaties van intrafamiliaal geweld en nog vele andere. We helpen mensen op weg naar een oplossing, vaak samen met andere partners.

Waar haal je voldoening uit?

Als ik cliënten met complexe problemen vooruit kan helpen, geeft me dat veel voldoening. Soms zie ik tijdens het gesprek de opluchting op het gezicht, dat maakt me echt blij. Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk kan het is wanneer je de taal niet goed kent om op te komen voor jezelf en voor je kinderen.

Zijn er ook lastige kanten?

Veel mensen zijn op zoek naar een betaalbare, degelijke woning. Ze zijn teleurgesteld als we ze daar niet mee kunnen helpen. De wooncrisis in Antwerpen is echt een groot probleem waar wij dagelijks mee te maken hebben.

Mijn levensmotto?

Ik wil constant blijven bijleren, van collega’s en van cliënten. Elke mens heeft eigen ‘bagage’.  Alles is ervaring in het leven. Soms is het zwaar, soms is simpel, maar het help ons allemaal om verder in het leven te geraken!

Is werken bij CAW Antwerpen ook iets voor jou? Bekijk hier onze vacatures.