De Kempen

Begeleid Wonen

Begeleid wonen helpt je om vaardigheden aan te leren die je nodig hebt om zelfstandig te wonen. Zo willen we voorkomen dat je tijdelijk in een opvangcentrum moet verblijven. Er is aandacht voor alle problemen waarmee je geconfronteerd wordt.

Wat doen we?

In deze begeleiding willen we je versterken, zodat je zelfstandig kan wonen. We werken samen met jou aan die vaardigheden die je hiervoor nodig hebt. In de begeleiding willen we er voor zorgen dat je niet terecht komt in een opvangcentrum.

Er is aandacht voor alle problemen waar je mee zit: psychisch, relationeel, financieel, materieel en sociaal. We helpen in je contacten met zowel gezinsleden als andere mensen daarbuiten. We vertellen je waar je recht op hebt bij diensten en helpen je om hiervoor stappen te zetten. Indien je nood hebt aan meer gespecialiseerde hulp, verwijzen je door naar de juiste dienst.

Afhankelijk van jouw situatie komen we op huisbezoek en/of gaat de wekelijkse afspraak door bij ons. De duurtijd van begeleid wonen kan heel verschillend zijn, afhankelijk van jouw situatie en jouw vraag.

InformatieBereikbaarheid

Iemand aanmelden, kan via het dak- en thuislozenonthaal.

Ben je tussen 18 en 25 jaar, neem dan een kijkje bij Begeleid Zelfstandig Wonen