De Kempen

Bezoekruimte Turnhout

Voor wie?

Als er tijdens of na een scheiding moeilijkheden zijn rond de omgangsregeling van je (klein)kinderen, dan kan de Bezoekruimte een plek bieden voor contactherstel en ouderschapsreorganisatie. Je krijgt ondersteuning om samen met alle betrokkenen te zoeken naar een passend contact. Op die manier komt er ruimte voor je (klein)kind in een conflictueuze situatie.

Je kan in de Bezoekruimte terecht op vrijwillige basis of met een vonnis van de rechtbank. Het aanbod van de Bezoekruimte wordt pas opgestart als de betrokken partijen voldoende willen meewerken.

Wat doen we?

We willen in een beperkte tijd komen tot een zelfstandige of gepaste omgangsregeling waarbij:

* Het kind contact heeft met beide (groot)ouders.

* Het kind ruimte krijgt om loyaal te blijven aan beide (groot)ouders.

* Beide ouders worden aangesproken om hun verantwoordelijkheid te nemen.

We helpen jullie om heldere af spraken te maken en deze ook na te komen. De afspraken worden door ons papier gezet in een samenwerkingsovereenkomst.

Bezoeken gaan om de twee weken door op zaterdag. We ondersteunen beide (groot)ouders en kind tijdens de overdracht van het kind en tijdens het bezoek zelf. Zo kan iedereen tot rust komen en neemt conflict af.

We zitten regelmatig met beide ouders samen in een gezamenlijk oudergesprek. In dit gezamelijk gesprek bekijken we hoe de voorbije periode is gelopen en wat volgende stappen kunnen zijn om tot een oplossing los van de Bezoekruimte te komen. De bedoeling is dat de Bezoekruimte zichzelf op termijn overbodig maakt.

Indien uw dossier is doorverwezen door een rechter, maken we een feitelijk verslag op dat voor volgende zitting wordt bezorgd aan beide partijen en de rechtbank.

Informatie

Stationstraat 80/3
2300 Turnhout
Op kaart tonen

bezoekruimte@cawdekempen.be

014 55 53 56

Bereikbaarheid

maandag 13.00 – 17.00u.
dinsdag gesloten
woensdag 09.00 – 17.00u.
donderdag 09.00 – 17.00u.
vrijdag gesloten

Tijdens het weekend en op feestdagen zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Indien je oproep niet beantwoord kan worden door de medewerkers, kan je een boodschap inspreken in het antwoordapparaat. Wij nemen dan contact op met jou.