Zuid-West-Vlaanderen

Aktractie: centrum voor begeleiding en arbeidsvoorbereiding

‘Ak-TRAC-tie’ is een centrum voor begeleiding en arbeidsvoorbereiding. We gaan samen opzoek naar je talenten. Al doende leer je ontdekken wat je graag doet en wat je goed kan. We bieden een luisterend oor en ondersteuning bij andere welzijnsvragen.

Voor wie?

Jongvolwassenen tussen 17 & 30 jaar.

We zijn partner in naft (naadloze flexibele trajecten binnen onderwijs) en WWIN (werk-welzijn initiatieven – ESF 510). Cliënten kunnen ook op vrijwillige basis naar de werking komen. Ons aanbod is er voor elk geslacht, origine of geaardaardheid.

Iedereen kan aanmelden.

Wat?

We bieden een uniek en actief doe-programma van 20 à 25 uur per week waarbij het uitvoeren van heel concrete opdrachten de meeste tijd in beslag neemt. We werken hiervoor samen met zowel de lokale besturen als vele vzw’s uit de regio.

Naast het vrijwilligers- en atelierwerk, dat zich focust op arbeidsvoorbereiding,  is er ook ruimte voor sport, cultuur en ontspanning. Binnen iedere begeleiding is er plaats voor het aanpakken van allerhande welzijnsvragen. Die behartigen we zelf of volgen we in nauwe samenwerking met andere teams en diensten op.

Het samen ‘doen’ staat centraal in de werking. Gaandeweg worden opdrachten aangepast aan de mogelijkheden van de betrokken jongvolwassenen. Door als begeleider effectief NAAST de jongvolwassenen te staan bouwen we vertrouwen op en geven we de mogelijkheid om op een laagdrempelige  en actieve manier te werken aan zelfgroei. We blijven weg van de schoolse manier van leren waarmee velen het lastig hebben.

We werken steeds op maat van de jongvolwassenen en bieden individuele trajecten aan binnen onze ‘groepswerking’. We zetten ons in om samen met de jongvolwassenen hun interesses te verkennen en talenten te ontdekken in hun zoektocht naar een voor hen haalbare job of opleiding.

We werken nauw samen met een grote verscheidenheid aan doorverwijzers en trajectbegeleiders en zetten in op duobegeleiding.

Duur?

We werken standaard 4 dagen per week, maar maatwerk impliceert dat we samen met de jongvolwassene en de andere betrokken begeleiders bepalen hoe groot de draagkracht van iemand is en hoe lang een traject kan duren.

We zitten op heel regelmatige basis samen met de betrokkenen voor evaluatie (afhankelijk van de noden en verwachtingen iedere 2 à 3 maanden).

Informatie

Hugo Verriestlaan 94
8500 Kortrijk
Op kaart tonen

aktractie@cawzuidwestvlaanderen.be

056 53 21 51