Centraal-West-Vlaanderen

De Katrol Ieper-Poperinge – Stopzetting 1/01/2020

CAW Centraal-West-Vlaanderen is gestopt sedert 1 januari 2020 met het aanbieden van de ‘Katrol’-methodiek in de regio Ieper, Poperinge en Heuvelland.

8 jaar Katrol werking
In de afgelopen jaren werden heel wat kansarme gezinnen versterkt op vlak van onderwijs en opvoeding. Hiervoor konden we rekenen op een goeie samenwerking met verschillende actoren binnen het onderwijs en welzijn. Gedurende deze periode brachten deze actoren vele gezinnen aan die we konden ondersteunen via de Katrol methodiek.
We ondersteunden dan ook vele gezinnen en vele kinderen. Vaak was deze werking ook de opstap naar een verdere begeleiding binnen ons ruimere CAW aanbod.
In het begin was er een structurele samenwerking met verschillende hogescholen. Studenten van deze hogescholen stapten in het Katrol project en leverden een mooie bijdrage aan de werking. Ze ondersteunden de kinderen en waren een ingangspoort naar de gezinnen.
Gaandeweg werd het moeilijker om studenten te vinden, de structurele samenwerking werd iets losser.
Daardoor konden we met deze goede methodiek steeds minder kinderen en gezinnen ondersteunen en werden onze wachtlijsten weer iets langer.

Eind vorig jaar werd dan ook beslist om te stoppen met het aanbieden van de Katrol werking in de regio Ieper, Poperinge en Heuvelland.
De middelen gekoppeld aan dit project worden niet verder ingezet.

Uiteraard blijven we nabij voor vragen over opvoedingsproblemen en samenleven als gezin. Cliënten kunnen terecht bij onze onthaalpunten in Ieper, Veurne, Poperingen of Diksmuide. We zijn ook bereikbaar per mail of per chat via onze website https://www.caw.be/contacteer-ons/

We willen u dan ook, als partner in dit verhaal, bedanken voor de lange en fijne samenwerking. Mede dankzij jou maakten we voor vele kinderen en gezinnen een verschil.
Andere Katrolwerkingen in vindt u op de website van het expertisecentrum van de Katrol: www.dekatrol.org

 

 

 

Informatie

Maloulaan 43
8900 Ieper
Op kaart tonen

onthaal@cawcentraalwestvlaanderen.be

057 22 09 30

Teamverantwoordelijke: Bert Degryse

Bereikbaarheid

Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag