De Kempen

Lange Opvang

Wie kan bij ons terecht?

Volwassene mannen, al dan niet vergezeld van kinderen, die vrijwillig aan hun situatie willen werken. Je kan bij ons terecht als je dak- of thuisloos bent, in combinatie met het niet beschikken over werk, bestaansmiddelen, netwerk… Bovendien lukt het je niet om deze zaken zelfstandig in orde te brengen.

Wat doen we?

Je krijgt verplichte begeleiding met wekelijkse gesprekken om aan levensdomeinen te werken die noodzakelijk zijn om zelfstandig te wonen. In overleg met jou wordt gewerkt op materieel, financieel, sociaal, administratief en emotioneel vlak. Samen met je persoonlijke begeleider maak je een stappenplan op. Budgetbeheer is verplicht.

Wat neem je mee?

Je identiteitskaart, sis-kaart, belangrijke documenten, kledij, dierbare spullen …

Wat kost het?

De kostprijs bedragt €26,53 per dag. Hiervan wordt €450 per maand voorzien voor de verblijfskosten. De rest wordt gebruikt voor leefgeld. Dit bedrag kan geïndexeerd worden. De betaalde verblijfskosten geven recht op:

  • een studio voorzien van: een éénpersoonsbed, een matras, een donsdeken, een dekbedovertrek, een kussen en kussensloop, een kledingkast, een lavabo en een spiegel (in bruikleen), keuken met toestellen, huisraad, douche en wc.
  • eenmalig hygiënisch pakket, voorzien met tandenborstel, tandpasta, scheerschuim, deodorant…
  • verwarming, verlichting, koud en warm stromend waar
  • wifi
  • het gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes, voorzien van wasmachine en keuken
  • een globale brandverzekering en een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid

Aanmelden

Je kan je aanmelden via het Onthaal dak- en thuislozen in Turnhout via het nummer 014 42 84 18. Indien je in de gevangenis verblijft, neem je contact op via je trajectbegeleider.

Informatie

Stationstraat 80/3
2300 Turnhout
Op kaart tonen

Bereikbaarheid

Om iemand aan te melden, neem je contact op met het dak- en thuislozenonthaal