De Kempen

Preventieve woonbegeleiding

Wanneer er problemen zijn met je huisvesting, proberen we te helpen zodat je je woning kan behouden. De huisvestingsmaatschappij kan met ons contact opnemen om samen te zoeken naar een oplossing. CAW De Kempen werkt in vertrouwen met jou en heeft een neutrale positie ten opzichte van de huisvestingsmaatschappij. De begeleiding is vrijwillig.

Om in deze begeleiding te kunnen stappen, dien je een wonig te huren bij één van volgende huisvestingsmaatschappijen:

  • De Ark (Turnhout)
  • Geelse Huisvesting (Geel, Herentals)
  • De Heibloem (Olen)
  • Eigen Haard (Herentals)
  • De Zonnige Kempen (Westerlo, Herselt en Laakdal)
    of van een Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Zuiderkempen (Geel) of Noorderkempen (Turnhout)

Wat doen we?

Na het eerste kennismakingsgesprek en/of instapgesprek, maken we samen met jou een begeleidingsvoorstel op. Het voorstel houdt zowel rekening met de belangen van de sociale huisvestingsmaatschappij als jouw noden. We ondersteunen je in het aanpakken van je werkpunten en het behalen van je doelstellingen.

Wekelijks zijn er afspraken bij jouw thuis of op de dienst woonbegeleiding om samen je situatie te bespreken en praktische zaken in orde te brengen. We verdedigen je belangen en gaan in overleg met andere diensten.

In samenspraak met jou, communiceren we naar de sociale huisvestingsmaatschappij over de begeleiding.

De begeleiding is van korte duur. Als je nood hebt aan een langdurige begeleiding, kan dit verder in begeleid wonen. Dit staat dan los van de begeleiding die gestart is op vraag van de sociale huisvestingsmaatschapij.

InformatieBereikbaarheid

Wil je meer informatie over preventieve woonbegeleiding, neem dan contact op met het dak- en thuislozenonthaal.