Noord-West-Vlaanderen

Woonbegeleiding – regio Houtland

Woonbegeleiding voor volwassenen +25j uit regio Houtland kan met of zonder verblijf aangeboden worden. Jonger dan 25 jaar? Neem een kijkje op onze Jongerenaanbod

 

Woonbegeleiding met verblijf:

Woonbegeleiding met verblijf (studio/samenwoonst) is mogelijk voor thuisloze mannen, vrouwen, of koppels, met of zonder kinderen, die wegens omstandigheden nergens anders terecht kunnen. Tijdens dit verblijf voorzien wij individuele begeleiding voor de cliënt.

Elke cliënt betaalt een dagprijs voor het verblijf. Dit is de officiële prijs die afgesproken is tussen de opvangcentra en het OCMW. Voor cliënten die over onvoldoende inkomsten beschikken, wordt er beroep gedaan op het OCMW.

De verblijven bevinden zich in Brugge en Oostende.

Raadpleeg hieronder de folders voor Woonbegeleiding MET verblijf.
digitale versie
drukversie (enkel om te drukken! anders staan pagina’s in verkeerde volgorde)

Woonbegeleiding zonder verblijf:

Het team Wonen Brugge biedt begeleiding aan (thuisloze) volwassenen, alleenstaanden, koppels, gezinnen, vaak in situaties van meervoudige gekwetstheid (multiproblem). De bedoeling is de zelfredzaamheid/het welzijn van cliënten op de diverse terreinen te versterken. Dit kan heel ruim geïnterpreteerd worden: hulp bij (financiële) administratie, tips en ondersteuning bij het onderhouden van een woonst, aanleggen sociale contacten, versterken zelfstandigheid,…

Wij bieden begeleiding aan huis. 

 

Cliënt aanmelden?
Aanmelden kan via Onthaal Brugge, waar de intake gebeurt.

Als doorverwijzer zelf al een intake gedaan met de cliënt en woonbegeleiding met of zonder verblijf bij het CAW lijkt aangewezen? Dan kun je rechtstreeks doorverwijzen naar het team Wonen door Onthaal Torhout een aanmeldingsformulier te bezorgen. Dit kun je hier vinden. 

Voordeel: cliënt hoeft Onthaal niet meer te passeren en hoeft zo zijn verhaal niet nog eens extra te doen.

Informatie

's Gravenwinkelstraat 20
8820 Torhout
Op kaart tonen

team.houtland@cawnoordwestvlaanderen.be

050 21 25 22

Teamverantwoordelijke: Linda Lievens

Bereikbaarheid

Maandag 9 – 12 u.
Dinsdag  9 – 12 u.
Woensdag 14 – 17 u.
Donderdag  9 – 12 u.
Vrijdag  9 – 12 u.
Zaterdag  gesloten
Zondag  gesloten