Geld telt

CAW Oost-Brabant biedt de groepswerking ‘Geld Telt’ aan, aan organisaties die werken met mensen in financieel kwetsbare situaties.

Dit interactief vormingspakket over geldbeheer in het dagelijkse leven is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die hulp en ondersteuning vragen bij het beheren van hun financiën.

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Oost-Brabant.

Vorming

Tijdens de vorming begeleidt een groepswerker van CAW Oost-Brabant de deelnemers doorheen verschillende deelaspecten van geldbeheer: inkomsten en uitgaven, huishoudgeld, schulden en invorderingen, planning en organisatie van financiën, energiekosten en de budgetmeter, verzekeringen en belastingen, kredieten, de effecten van geldtekort op het dagelijkse leven…

Infosessie

Een extra infosessie is bedoeld voor de medewerkers van de sociale dienst, begeleiders op de werkvloer en/of personeelsdienst van de organisatie. Hierin worden de beginselen van financiële en schuldhulpverlening toegelicht, in het licht van herkenning van signalen en gericht doorverwijzen: minnelijke en gerechtelijke invordering, loonoverdracht en loonbeslag, specifieke maatregelen bij wanbetaling, collectieve schuldenregeling, de wet op het consumentenkrediet,….

Vormingspakket aanvragen

Het vormingspakket ‘Geld telt’ kan aangevraagd worden bij de groepsbegeleider van CAW Oost-Brabant, Mikâil Ilgazoglu. Mikâil is maatschappelijk assistent van opleiding, schuldbemiddelaar en heeft reeds jaren ervaring in het werken met zowel het thema als het begeleiden van groepen.

Het is ook mogelijk om een vorming op maat van een organisatie te ontwikkelen. Hierbij vormen de thema’s inkomsten en uitgaven, huishoudbudget, schulden en invordering en de budgetmap de vaste basis van het vormingspakket. De andere onderwerpen kunnen geschrapt, vervangen of verdiept aangeboden worden.

Contact

Is uw organisatie geïnteresseerd in dit vormingspakket, of wil u meer informatie, contacteer Mikâil Ilgazoglu via mail of op 0472 31 74 05.