Help jij ons de kaap van 100 nieuwe vrijwilligers te halen?

Nu het einde van de zomervakantie lonkt, ben jij misschien ook op zoek naar een nieuwe uitdaging of zinvolle tijdsbesteding in de buurt. Dan hebben wij een mogelijke match voor jou. Als CAW Oost-Vlaanderen zijn we namelijk op zoek naar honderd nieuwe vrijwilligers die buddy willen worden van onze cliënten. Maar ‘buddy zijn’; wat betekent dat (niet)? Wie help je? Hoeveel tijd investeer je? Op wie kan je zelf rekenen voor ondersteuning? Onze buddycoaches informeren jou tot in de kleinste puntjes tijdens onze infoavonden in Gent, Ronse, Sint-Niklaas en Dendermonde in september. Iedereen welkom!

Waarom buddy worden?

Als buddy maak je echt het verschil voor cliënten. Zo help je papa’s en mama’s die op zoek zijn naar een crèche, ga je mee naar de VDAB of andere instanties, help je om formulieren in te vullen… Telkens zijn het afgebakende, behapbare taken.

Je kan je ook inzetten voor mensen die er helemaal alleen voor staan en hen helpen om hun netwerk op te bouwen of te versterken. Je bouwt een vertrouwensband op, staat paraat voor een babbeltje, een wandeling, een uitstapje…

Zie je het nu al zitten?

Stel je kandidaat via dit formulier.

Wil je het verschil maken, maar zit je nog met vragen?

Woon dan een van onze infoavonden bij:

  • 10 september (19.30 – 21 uur) in Sint-Niklaas (Gasmeterstraat 81 B)
  • 17 september (19.30 – 21 uur) in Gent (Visserij 153)
  • 24 september (19.30 – 21 uur) in Ronse (Zonnestraat 30)
  • 24 september (19.30 – 21 uur) in Dendermonde (Onze-Lieve-Vrouw-Kerkplein 30)
  • 1 oktober (19.30 – 21 uur) in Gent (Visserij 153)

Onze vrijwilligerscoaches, die onze buddy’s dagelijks bijstaan, geven je dan toelichting. Je krijgt de kans om al je vragen te stellen en om je – hopelijk ook – kandidaat te stellen als buddy.

Inschrijven is niet nodig (de infoavonden zijn gratis). Maar hou onze Facebookpagina in de gaten en deel onze oproep gerust met je vrienden!

Contact

Je kan steeds contact opnemen via vrijwilligers@cawoostvlaanderen.be of 0471/46 67 25.