Ikea Welkom Thuis: project voor alleenstaande ouders

In België is een op tien ouders alleenstaand, en een op twintig alleenstaande ouders is ooit dakloos geweest. IKEA Welkom Thuis is een project dat alleenstaande ouders helpt bij het vinden van een degelijke woning. Ikea werkt daarvoor onder meer samen met CAW.

Zo hebben ze via lokale acties al meer dan 500 kwetsbare gezinnen geholpen met een starterspakket basismeubilair voor hun nieuwe woning, helpen ze bij de renovatie van tijdelijke woningen en helpen medewerkers als vrijwilliger, zoals in een Inloophuis van CAW.

Om deze video te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.

In België is een op tien ouders alleenstaand, en een op twintig alleenstaande ouders is ooit dakloos geweest. Een betaalbare woning is niet voor iedereen even evident, zeker niet voor alleenstaande ouders. Als alleenstaande ouder voor je kinderen zorgen en tegelijkertijd werken om een dak boven je hoofd te hebben, is niet evident.

Zo heeft een op vier alleenstaande ouders meer dan zes maanden nodig om een woning te vinden. Die woning kunnen betalen is al een hele uitdaging op zich, ze daarna kunnen inrichten om erin te wonen en je comfortabel te voelen is een bijkomende zorg.

IKEA Welkom Thuis is een project dat alleenstaande ouders helpt bij het vinden van een degelijke woning. Ze werken daarvoor in België samen met AMA (federatie van opvanghuizen en diensten voor daklozen) en CAW. Zo helpen ze kwetsbare gezinnen met basismeubilair (een starterspakket) voor hun nieuwe woonst, hielpen ze bij de bouw en de renovatie van tijdelijke woningen en helpen medewerkers als vrijwilliger, onder meer in een Inloophuis van CAW.