Getuigenis

Veelzijdig interessante personen: vrijwilligers in het CAW

Vrijwilligers zijn zeer welkom in het CAW. Ze brengen de buitenwereld binnen en zijn  bruggenbouwers. Investeren in vrijwilligers creëert een meerwaarde op verschillende vlakken en genereert specifieke dynamieken en effecten, zowel bij cliënten en de vrijwilligers zelf als bij het CAW en de brede samenleving. Maak kennis met Robert Vandenhaesevelde, vrijwilliger in Opvanghuis Foyer Bodegem van CAW Brussel.

vrijwilligers in het CAW 2

“Het geeft me veel voldoening dat de medewerkers van Foyer Bodegem en de bewoners mijn hulp waarderen.”

Om de twee weken ben ik ’s woensdags in de weer voor de thuisloze bewoners van het opvanghuis. Ik organiseer sportieve workshops en help de bewoners bij het praten en begrijpen van het Nederlands.

Ik heb vele jaren yogalessen gegeven en opleidingen gevolgd in mindfulness. Deze vaardigheden wil ik graag doorgeven aan de bewoners, om hun levenskwaliteit te verbeteren. Door de gesprekken met de thuislozen en asielzoekers vergroot ik hun kennis van het Nederlands en leer ik hen vaardigheden aan. Het contact met de coördinator en de medewerkers is zeer aangenaam. Bovendien krijg ik veel vrijheid bij het organiseren van de activiteiten.

Mijn vrijwilligerswerk ervaar ik als een hobby. Het geeft me veel voldoening dat de medewerkers van Foyer Bodegem en de bewoners mijn hulp waarderen. Elke woensdag keer ik steeds vermoeid, doch tevreden terug naar huis. Ik ben ook graag eens in de grootstad, ter afwisseling van het landelijke Zwalm waar ik zoveel als mogelijk in de natuur en in mijn bio-tuin te vinden ben.

Robert Vandenhaesevelde (72 jaar) woont in Zwalm, Oost-Vlaanderen. Hij is een gepensioneerde administratief bediende en pendelt elke veertien dagen naar de hoofdstad. 

Tekst door Bianca De Wolf